Életet mentettek a hősök

2021.08.19. 11:29

Szentesi vízilabdázók élesztettek újra egy Kurcából kimentett férfit

Az OB I.-es Metalcom Szentes két vízilabdázója, Vörös Viktor és Kátai-Benedek Máté mentette meg egy férfi életét. Szerdán este húztak ki a Kurcából és élesztettek újra egy férfit.

B.D.

A Kurca kõhídja. Fotó: Majzik Attila

Forrás: Illusztráció

Fotó: Majzik Attila

– Edzés után sétáltunk hazafelé Mátéval, amikor a volt úttörőháznál a fahídon láttuk, hogy egy ember éppen átrakta az egyik lábát a korláton. Először azt hittem, csak ki akar ülni a peremre és onnan nézni a várost, de ösztönből visszaléptem és szóltam Máténak, hogy várjunk picit – kezdte mesélni a történteket a Szentesi Vízilabda Klub közösségi oldalán a háromszoros magyar bajnok játékos, Vörös Viktor, aki csapattársával, Kátai-Benedek Mátéval sétált hazafelé az esti edzést követően.

Miután a férfi lerúgta papucsát és beugrott a Kurcába, a két vízilabdázó nem habozott, levetkőztek és az ember keresésére indultak, miközben egy hölgy riasztotta a mentőket a partról.

– Vártuk, hogy feljöjjön a víz alól, egyszer a feje búbját meg is láttuk, de rögtön visszamerült és már a buborékok is elmaradtak. Ekkor nem haboztunk, gyorsan levetkőztünk, és beugrottunk a vízbe. Kerestük az embert, tapogattunk, majd egyszer Máté belerúgott, én pedig lenyúltam érte. Kihúztuk a partra, ekkor már nem lélegzett, úgyhogy elkezdtük újraéleszteni. Nagyjából másfél perc után feljött neki egy kis víz, majd hörögve elkezdett lélegezni. Ettől az életjeltől azért megnyugodtunk kicsit – tette hozzá az egyik hős pólós.

Viktor és Máté hőstettéhez az embert ellátó mentők is gratuláltak, ugyanis a gyors cselekvésük életet mentett. Vörös Viktor felemelő érzésként jellemezte, hogy visszahozhattak egy embert az életbe, azonban a történtek egy gyermekkori traumáját hozták felszínre.

– Milyen a sors… Sajnos az apukámat úgy vesztettem el, hogy a Tiszába fulladt. Akkor nem lehettem ott, hogy megmentsem, most viszont sikerült egy embert visszahozni az életbe. Ez egy felemelő érzés, hogy segítettünk, de a történet sorsszerű másik részét még fel kell dolgoznom – emlékezett vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában