Férfi kézilabda

2021.09.18. 12:30

Bajnoki rangadót játszanak

A szerda esti franciaországi Bajnokok Ligája-meccs után pénteken délelőtt már edzés várt az újszegedi sportcsarnokban a Pick Szeged férfi kézilabdázóira, ma 16 órakor (élő: M4 Sport) pedig már a Grundfos Tatabánya KC otthonában lépnek pályára bajnoki mérkőzésen.

Becsei Dávid

Bombacra a tatabányai védők is kettőzött figyelmet fordítanak majd. Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Fotó: Guillaume Horcajuelo

A nyáron kissé átalakult, ak­­tuá­lis bajnoki bronzérmes Tatabánya otthonában szerepel ma késő délután a címvédő Pick Szeged a férfi kézilabda NB I. második fordulójában.Kulcsemberek távoztak Tatabányáról a 2021–2022-es szezon előtt.

Az egykori szegedi magyar válogatott balátlövő, Ilyés Fe­renc a visszavonulás mellett döntött, de maradt a csapat kötelékében. A védekező specialista Sipos Adrián a Telekom Veszprém hívószavára távozott júliusban, Debreczeni Dávid visszatért a Ferencvárosba, Milos Bozovics pedig a francia Ivry játékosa lett. Az érkezők oldalát két beálló, Aliakszej Usal (Orosháza) és Darko Stojnic (RK PPD Zagreb), valamint két balátlövő, a 32 éves román Viorel Fotache (CSM Bucuresti), illetve a Veszprémtől kölcsönvett 21 esztendős Bodor Márk képviseli.

Bombacra a tatabányai védők is kettőzött figyelmet fordítanak majd.
Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Korábbi szegediekben így sem lesz hiány Tatabányán. Ancsin Gábor, Balogh Zsolt, Sunajko Stefan és Piotr Wyszomirski egykor a Picket erősítette, akárcsak a vezetőedző Vladan Matics, valamint az ezen a nyáron igazolt kapus­edző, Porobic Haris is dolgozott a Tisza-parti városban hosszú éveken át.

Ami pedig az idei bajnoki nyitányt illeti, csalódáskeltő kezdésen van túl a Grundfos Tatabánya KC. Az első körben az elmúlt hétvégén Gyöngyösön szenvedtek a vártnál lényegesen simább, 30–22-es vereséget a Matics-tanítványok. A 15. percben még 8–7-re a Tatabánya vezetett, a 29. minutumban viszont már a hazai 15–8-ra.

A mai lesz az egykori Bá­­nyász első hazai bajnokija, összességében pedig a második. Akárcsak a Pick Szeged, a Tatabánya sem vehette még birtokba új arénáját – amely a januári Európa-bajnokság póthelyszíne lesz –, így ma 16 órától még a Földi Imre Sportcsarnokban rendezik meg a címvédő és a bronzérmes rangadóját a férfi kézilabda NB I.-ből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában