Tömegsport

2021.09.08. 08:36

Hospice-futás Újszegeden

Munkatársunktól

A Szegedi Hospice Alapítvány (SZHA) szervezésében jótékonysági futást rendeznek szombaton 8 órától az újszegedi Erzsébet ligetben. A viadalon különböző távokra lehet nevezni: 1 kilométer séta, illetve 3,6 és 10 kilométer futás. A szervezők és a támogatók jóvoltából minden távon lesz lehetőség a frissítésre, és minden résztvevő érmet kap ajándékba. A nevezési díj 2000 forint, a 18 év alattiaknak 1500 forint. Mivel a helyszíni nevezésre nincs lehetőség, így az eseményre a következő fórumon lehet jelentkezni: https://portal.szegedsport.hu.

Éppen egy évvel ezelőtt, szintén szeptemberben rendezték meg első alkalommal ezt az eseményt, amelyre közel négyszázan neveztek. A szervezők ezúttal is nagyjából ennyi indulóra számítanak.

A hospice az életük végén járó, főként daganatos betegek gondozását végző szervezet, az emberhez méltó életvégért küzdő mozgalom. A gondozás lényege a betegek életminőségének javítása.

Az ellátásban tapasztalt, licencvizsgával, illetve végzettséggel rendelkező orvosok segítenek; szakképzett, hospice-végzettséggel rendelkező ápolók végzik el a betegek szükségleteinek, igényeink megfelelő, szakszerű otthoni ápolását. Az ellátásban képzett gyógytornászok, pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek, szociális munkások, lelkészek, dietetikusok és képzett önkéntes segítők vesznek részt.

Mivel a megyében intézményi hospice-ellátás nem működik, nagyon nagy szükség van az otthoni hospice-ellátásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában