Haruna duplázott

2021.09.26. 19:17

Legyőzte a Soroksárt a Szeged-Csanád GA – Fotók

A labdarúgó NB II. kilencedik fordulójában a Szeged-Csanád GA a Szent Gellért Fórumban a Soroksárt fogadta, és gól nélküli félidő után Haruna duplájával legyőzte 2–0-ra.

Mádi József

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Aktívabb volt a meccs elején a Szeged, miközben a Soroksár főleg a kontrajátékra rendezkedett be. A 9. percben könnyen vezethetett volna a hazai alakulat, hiszen egy szép támadás végén Kovács M. jobb oldali félmagas beadása az ötös vonalán Haruan háta mögé jött, a támadó csak kifelé, és nem kapura tudta fejelni a labdát.

A vendégek kezdőjében ott volt csapatkapitányként a makói származású Gyömbér Gábor, valamint két korábbi Szeged-játékos, Páészka Lóránt és Hudák Martin.

A 16. percben megint Kovács M. volt a főszereplő, aki a szöglet után elépattanó labdát lőtte dropból csúnyán fölé, majd Gréczi a Horváth K. által elékészített labdát belsőzte messze fölé. A 22. percben Gréczi lehetett volna önzőbb, amikor az ötös sarkán lövés helyett középre passzolt, ám a védők mentettek Horváth K. elöl, majd Temesvári bátran, 35 méterről laposan lőtt, Varga Á. másodszorra fogta meg a labdát.

A 29. percben nagyon közel állt a gólhoz a Szeged, amikor szöglet után Temesvári fejesét védte Varga Á., a labda a kapufára pattant, majd a gólvonal előtt gurult, Haruna elől pedig mentettek a védők. A következő tíz perc nem olyan volt, mint a félidő, de a szünet előtti utolsó öt percben megint volt mindkét oldalon lövés (Kővári, illetve Lovrencsics B., Csernik).

Az eseménydús első félidőben a Szeged sokkal több lehetőséget dolgozott ki, ám azok kimaradtak.

Rögtön hazai góllal kezdődött a második játékrész: a 46. percben Ódor kapott nagy labdát a jobb oldalon Temesváritól, egy csel után középre adott, Haruna pedig nyolc méterről előredőlve fejelt a kapuba, 1–0.

Kényelmes pozícióba került így a Szeged, amely azért szerette volna minél gyorsabban „rátenni” a második gólt az előnyre. Veszélyes helyzetet dolgozott ki a Soroksár az 51. percben, amikor Redzic indult meg, a 16-os vonalán ballal lőtt, a labda egy méterrel kerülte el a jobb alsó sarkot. Válaszként Simon Á. közeli bólintásánűl mentettek a védők megint a góvonal előtt.

A Soroksár érezhetően mindent megtett az egyenlítésért, sokkal aktívabb volt ekkor a vendégcsapat, ám a 72. percben érkezett a második szegedi gól. Horváth Krisztofert buktatta a kapus a 16-oson belül, Haruna először az elvetődő kapusba lőtte a labdát, ám a kipattanót már közelről a hálóba belsőzte, 2–0.

Bár az tudott volt, hogy a Soroksár ellen még ekkora előny birtokában sem lehet biztosra menni, de Lipcsei Péter csapatában nem volt a kellő erő a szépítéshez sem.

Dragan Vukmir: – Eddig is megvolt a küzdelem, az akarat, de az első félidőben például az utolsó passzok rendre rosszul sikerültek. A szünet után még többet tettünk a gólért, és ennek a mentalitásnak meglett az eredménye.

Szeged-Csanád GA–Soroksár 2–0 (0–0)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 979 néző. Vezette: Kovács Imre (Baghy Csaba, Rózsa Dávid).

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovic, Kővári – Simon Á., Kovács M. – Dobos Á. (Gajdos, 66.), Horváth K. (Dobronoky, 76.), Gréczi (Farkas A., 76.) – Haruna (Germán, 83.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Soroksár: Varga Á. – Ternován, Gyömbér, Valencsik, Pászka – Korozmán (Haris, 71.), Hudák M. Lőrinczy, Csernik – Lovrencsics (Kovac A., 71.), Redzic (Ladányi, 79.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gólszerző: Haruna (46., 72.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában