Sport

2021.09.04. 18:17

Nem jött ki a formájuk

Nem úgy sikerült a T20-as kategória 1500 méteres síkfutása a szegedi Biacsi ikreknek, mint ahogyan tervezték. Ilona az 5., míg testvére, Bernadett a 8. helyen végzett a tokiói paralimpián.

Munkatársunktól

Keserű szájízzel távoztak Tokióból. A szegedi Biacsi ikreknek ezúttal nem sikerült az éremszerzés a paralimpián. Archív Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Ha egy érmet szereznek, már boldogok lesznek – fogalmazott a szegedi paralimpikonok, a Biacsi ikrek edzője, Antal Andor a tokiói ötkarikás játékok előtt a Délmagyarországnak. Várakozásaik végül nem sikerültek, a T20-as kategória 1500 méteres síkfutásában Ilona az 5. helyen, míg Bernadett a 8. helyen ért célba, így medál nélkül búcsúztak a japán fővárostól. A 400 méterrel indult a viadal az SZVSE-s ikreknek Tokióban, amelyen végül a 10. és a 12. helyen végeztek összetettben.

A rövidebb távon való elindulásuk oka taktikai volt, ugyanis itt ju­tottak lehetőséghez felmérni a pályát az erősebb számuk, az 1500 méter előtt. A T20-as kategória tanulásban akadályozott 35 éves szegedi atlétái ezúttal nem voltak képesek megközelíteni egyéni csúcsukat: a Londonban bronz-, Rio de Janeiróban ezüstérmes Ilona 4:53.36 perccel ért célba, a kilenc éve negyedik, Rióban ötödik ikertestvére, Bernadett pedig 4:58.41-es időeredménnyel. Ezekkel az időkkel nem jelentettek konkurenciát a dobogón végzőknek, nem sikerült az éremszerzés az ikreknek.

Keserű szájízzel távoztak Tokióból. A szegedi Biacsi ikreknek ezúttal nem sikerült az éremszerzés a paralimpián. Archív Fotó: Frank Yvette

– A felkészülés során voltak ugyan gondok, de őszinte leszek, nem ezt vártuk magunktól, leg­alább egy érmet szerettünk volna szerezni a testvéremmel. Nem jött ki a forma, ami elkeserít, ezt az ötödik és nyolcadik helyet még meg kell emésztenünk. Kicsit keserű száj­ízzel megyünk haza Tokióból – fogalmazott a verseny után az MTI-nek a 8. helyen végző Biacsi Bernadett, és hozzátette, a meleg időjárás okozott nekik némi gondot, boldogak voltak, mikor megérkezett Tokióba a hidegfront. Jobb szereplésben bíztak.

– Az esővel egyébként semmi gond nem volt a döntőben, in­kább felfrissített. A futam eleje még jól is ment, de éreztem, hogy visszaesek, mintha kicsit merevebb lettem volna. Mindent megpróbáltam, de ez volt a legtöbb, ennyit bírtam

– tekintett vissza a döntőre Bernadett.

A T20-as kategória 1500 méteres síkfutását a lengyel Barbara Bieganowska-Zajac 4:27.84-gyel nyerte meg, mögötte második lett az ukrán Ljudmila Danilina (4:32.82), a bronzérmnek pedig a brit Hannah Taunton (4:35.34) örülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában