Üzbegisztán után Törökországban jártak

2021.09.25. 11:22

Újabb szegedi sikerek a bothúzó világkupán

Fotó: Deli Team

A török fővárosban, Isztambulban rendezték a bothúzó világkupa 2021-es sorozatának második állomását, amelynek több szegedi illetőségű résztvevője akadt ismét a Deli Teamnek köszönhetően.A szegedi Deli Team négy versenyzője vett részt a versenyen. A szentesi Csordás Cintia nagy harcok árán és egy nagyobb sérülést begyűjtve is a dobogó harmadik fokáig menetelt. Varga Fanni Rebekát ismét csak egy favoritnak számító orosz versenyző tudta legyőzni.

Versenyzését ráadásul egy mindkét tenyerén összeszedett sérülés nehezítette, ennek ellenére begyűjtötte csoportjában a bronzérmet.

A derekegyházi Véró Alexnek sem kedvezett a szerencse sorsoláskor, ugyanis Vargához hasonlóan egy esélyest, az évek óta veretlen Szergej Frolkint kapta ellenfélül. A forgatókönyv hasonló volt, a több sportágban is magyar bajnok Véró a harmadik helyen zárt.

A szegedi csapat vezetője, Deli Tamás is felállhatott az üzbég első állomáshoz hasonlóan Törökországban is a dobogóra, majd benevezve az abszolút Európa-bajnokságra Véró mellett a harmadik helyen végzett az alsóágról indulva.

A világkupa első, üzbég állomásán júniusban két ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza Khivából a Deli Team versenyzői.

Az utolsó, harmadik fordulót novemberben rendezik majd Moszkvában. Addig sem a pihenés lesz főszerepben, ugyanis Véró Alex október elején a páros erősember országos bajnokságon vesz részt, míg Deli Tamás az erőemelő-világbajnokságon Lengyelországban október végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában