Kétgólos vereséget szenvedett Csákváron a Szeged-Csanád GA

2021.10.18. 18:28

Elrontották az első félidőt

A labdarúgó NB II. 12. fordulójában a Szeged-Csanád GA nagyon elrontotta az első félidőt Csákváron, három gólt kapott, és csak a hajrában szépített, így sima vereséget szenvedett.

Mádi József

Egy tervezett és egy nem tervezett változtatást láthattunk a szegedi csapatban. A nyáron igazolt, ám a felkészülés alatt megsérült Vári Barnabás először volt kezdő a vendégeknél, míg a bemelegítésnél Molnár F. Tamás megsérült, így Takács János került a kapuba.Az egyik oldalon Takács T. volt az, aki viselte már a másik csapat mezét, míg a szegedi keretben Gajdos és Farkas A. volt csákvári játékos. A hazai kapus, Auerbach és a vendégek védője, Temesvári Szegeden és Mórahalmon készült együtt az U21-es válogatottal az előző két hét nagy részében.

A meccs első lehetőségei csak beadások révén érkeztek a kapu előtt, ekkor még nem kellett védeni egyik hálóőrnek sem.

A 15. percben éppen csak a 16-oson kívülről jöhetett egy hazai szabadrúgás, miután Temesvári ellökte (eltolta) ellenfelét. Bencze ballábas la­­pos lövését védte Takács J., majd a szöglet után megint a szegedi kapusnak kellett közbeavatkoznia. A 22. percben Takács T. készítette le a labdát Kártiknak, aki ballal a 16-oson belülről mellélőtt. A hazai fölény a 25. percben ért góllá, amikor Kártik beadását Takács T. fejelte a hálóba, 1–0. Sőt a 29. percben megint Takács T. talált be, aki a Torvund lövése után a kavarodásban elékerülő labdát lőtte a léc alá, 2–0. Nagy bajban volt a Szeged... Az első fél óra a Csákváré volt, a vendégek nem voltak elég élesek. Ezek után viszont egyértelmű volt, hogy a Szeged átvette a játék irányítását, jött is egy-két lövés, veszélyes beadás, majd a 42. percben az első igazán veszélyes lehetőség Kovács M. fejese révén, Auerbach nagyon védett. Az ellentámadásból ér­kezett a hidegzuhany, Takács T. cselezte ki a kapust, majd ballal a hálóba lőtt, 3–0.

Hatalmas helyzetekkel in­dult a második félidő, és ezeket is a hazaiak hagyták ki Mim és Torvund révén. A tripla csere után nem sokkal Gajdos küzdött meg egy labdáért, emelése gyenge volt, pedig elhagyta Auerbachot. A 66. percben Ódor beadása veszélyesen csa­­pódott le a kapu előtt, ám sem Harunának, sem lövésnek nem volt tökéletes. A fenti eseményekből is látszódik, a Szeged-Csanád GA nagy helyzeteket nem tudott kialakítani, hiányoztak a jó megoldások, a pontos passzok elöl. Haruna ollózását oldalra tolta Auerbach, majd a 87. percben sikerült a szépítés Germán fejese révén, 3–1.

A meccs összképe alapján kijelenthető, nem tett jót a Szegednek a kéthetes szünet, és a négymeccses győzelmi so­­rozatot nem sikerült folytatni az elrontott első félidő miatt, amelyben eddig nem igazán látott védelmi hibák köszöntek vissza.

Viszont továbbra is negyedik a csapat a labdarúgó NB II. tabelláján, amely így várja a Vasast.

Ódor Máté (jobbról) sem tudta megakadályozni a Szeged vereségét.

Fotó: Török János

Csákvár–Szeged-Csanád GA 3–1 (3–0)

Labdarúgó NB II., 12. forduló. Csákvár, 300 néző.

Vezette: Farkas Tibor (Varga G., Király Zs.).

Csákvár: Auerbach – Major G., Tányéros, Dulló, Bencze – Mészáros (Bakos Sz., 70.), Posztobányi – Mim (Molnár R., 70.), Kártik (Murai, 83.), Torvund (Körmendi, 93.) – Takács T. Vezetőedző: Mónos Tamás.

Szeged-Csanád GA: Takács J. – Ódor (Bitó, 79.), Vári (Farkas A., 79.), Temesvári, Kővári – Simon Á., Kovács M. – Gréczi (Germán, 57.), Horváth K. (Lestyán, 56.), Dobos Á. (Gajdos, 57.) – Haruna. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Gólszerzők: Takács T. (25., 29., 42.), ill. Germán (87.).

Sárga lap: Bencze (34.), Kártik (55.), Kővári (56.), Tányéros (82.), Takács T. (93.).

Ezek is érdekelhetik