Férfi kézilabda

2021.10.16. 20:12

Nem volt kérdés, a Pick Szeged legyőzte a Komlót – Galéria

Hazai BL-veresége után a Komló ellen vigasztalódott itthon a Pick Szeged 32–24-es győzelemmel a férfi kézilabda NB I. ötödik fordulójában, így hetedszer nyert a bajnokságban.

Becsei Dávid

Szeged, 20211016. Pick Szeged-Komló férfi kézilabda mérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

A csütörtökön este az Elverumtól vereséget szenvedett kerete a Pick Szegednek annyiban változott, hogy Rea kikerült, Varga Mihály és Luka Krivokapics viszont be, míg Gaber, Bombac és Stepancic továbbra sem állt Juan Carlos Pastor rendelkezésére.

Ahogyan általában minden szerényebb képességű csapat, a Komló is nagy elánnal kezdte a meccset, ennek köszönhetően pedig az első percekben több ízben vezetni tudott. Mirko Alilovic több ziccert is hárított, így a szegediek már 5–3-ra elléptek.

A 13. percben – az addig négyszer betaláló – Frimmel ballagott le az öltözőbe Dr. Szabó István csapatorvossal. Az osztrák szélső a lelátón ülő csapattársaknak azt mutatta az oldalára kapott egy ütést. A mérkőzés hátralevő részére már nem is ment vissza a pályára, Blonz játszott végig a balszélen.

Bodó-bombagólokkal kezdett el távolodni a Pick, a 19. minutumban 11–7-nél időt is kértek a vendégek. Érdekes felfogásban vezették a mérkőzést a játékvezetők, gyakran osztották a kétperces kiállításokat.

Villámrajtot vett a Pick a második félidő elején, amely 17–11-ről indult, majd a 36. percben már 22–12 állt az eredményjelzőn. Állandósult a tíz-tizenegy gólos különbség, a szegedi találatok pedig megoszlottak.

Az utolsó öt percre érkezett a két fiatal, Krivokapics és Varga, előbbi a kapuba, utóbbi irányítóba. A hajrában kettős emberelőnyben kozmetikázott a Komló, a vége 32–24.

Szerdán 18.45-kor Kielben játszik a Szeged Bajnokok Ligája-mérkőzést, míg vasárnap 17 órára már a Fejér-BÁL Veszprém érkezik az újszegedi sportcsarnokba bajnokira.

Juan Carlos Pastor: Hatvan percig jól játszott a Komló, gratulálok hozzá. Az volt a koncepciónk, hogy pihentessünk néhány játékost, miközben jó ritmusban kézilabdázunk.

 

Pick Szeged–Sport36-Komló 32–24 (17–11)

Férfi kézilabda, NB I., 5. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.

Pick Szeged: ALILOVIC – Sostaric, Henigman, MACKOVSEK 4, Bánhidi 3, Frimmel 4, Martins 1. Csere: L. Krivokapics (kapus), Tönnesen 1, Blonz 3/1, Garciandía 4, ROSTA 4, Bodó 3, Radivojevics 5/3, Varga M. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Sport36-Komló: Pásztor I. – Vaskó 1, F. Sunajko 1, Melnyicsuk 2, Jóga 2, Jerkovic 3, Orbán. Csere: Granic (kapus), Szöllősi O. 1, ZOBEC 6/3, Hoffmann, VRANAC 4, Gründfelder 2, Metcz, Urbán 1, Bazsa 1/1. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

Hétméteres: 5/4, ill. 5/4.

Kiállítás: 16, ill. 10 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában