Volt tartása hullámvölgyben is a Pick Szegednek

2021.10.27. 20:54

Varázslatos Pick Szeged-siker a Bl-döntős ellen – Meccsgaléria

A meccs emberének választott Mikler, és a bombaformában visszatérő Bombac vezérletével 31–28-ra győzte le a Pick Szeged a legutóbbi BL-ezüstérmes Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában.

Becsei Dávid

Szeged, 20211027. Pick Szeged-Aalborg férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Bánhidi Bencére és Dean Bombacra szegeződtek a tekintetek a bemelegítés során. Utóbbi már néhány hete csak a lelátóról figyelte a meccseket kézsérülése miatt, míg előbbi a vasárnapi Fejér-B.Á.L Veszprém elleni bajnokit betegség miatt hagyta ki. Mindketten ott voltak a meccskeretben, Bánhidi a kezdőben is, Bombac viszont csak a padon ült, de a 20. minutumban beszállt és asszisztokkal támogatta a szegedi támadásokat.

„Roli, Roli!” – hangzott többször is a lelátóról az első negyedórában, miután Mikler ihletett formában védett a jól mozgó védelem mögött. Nála nagyobb érdemei csak Borut Mackovseknek volt abban, hogy a 16. percben már 9–5 állt az újszegedi sportcsarnok eredményjelzőjén. A szlovén válogatott balátlövő négyszer köszönt be.

A félidő derekán úgy tűnt, feljebb zárkózik az Aalborg, de 11–9-nél közelebb nem kerültek a Szegedhez.

A Mackovseket váltó Bodó sem maradt adós, két bombagóllal szólt hozzá a meccshez, miközben Mikler is folytatta a jó sorozatát. A vendégek leginkább beállójuk révén voltak aktívak, a 29. percben ennek ellenére már 17–12-re vezetett a Pick, ebből faragott egyet Antonsen.

Elégedetten értékelhettek a szünetben a szurkolók a lelátón, illetve otthon a televízió képernyői előtt, négygólos előnyben.

Borzasztóan indult a második játékrész szegedi szempontból. Két dán gól, majd egy piros lap hazai oldalon. Frimmel labdája hétméteres után Simon Gade homlokán csúszott meg. Szerencsére Bombac varázslatos játékával gyorsan helyre állt a rend, a 42. percben már ismét 23–18-ra vezettünk.

Komoly szegedi hullámvölggyel indult az utolsó tíz minutum, 25–20-ról 25–24-re jött fel az Aalborg, de a remeklő Mikler és Bombac teljesítménye feltette az i-re a pontot, 31–28-ra megnyerte a Hét meccsét a Pick Szeged.

A válogatottak felkészülési időszaka miatt szünet jön, legközelebb november 14-én a Telekom Veszprém otthonában lép pályára.

Juan Carlos Pastor: – Ez egy csodálatos este volt, az egész kézilabdacsaládunknak. Gratulálok az Aalborgnak, nagyszerű munkát végeznek, többször meg kellett nyernünk a mérkőzést. Mikler kiválóan védett, de a kiállítások nagyon megnehezítették a dolgunkat. A második félidőben volt egy kritikus pontunk, ekkor előjött a karaktere a csapatnak, és fontos sikert arattunk megérdemelten.

Pick Szeged–Aalborg Handball (dán) 31–28 (17–13)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 6. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Lah, Skok (szlovének).

Pick Szeged: MIKLER – Radivojevics 1, Tönnesen 1, Martins 1, BÁNHIDI 5, MACKOVSEK 5, Frimmel 3/1. Csere: Alilovic (kapus), HENIGMAN, GARCIANDÍA 5, Bodó 2, Rosta, BOMBAC 3, Blonz 1, SOSTARIC 4/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Aalborg Handball: Gade – Björnsen 4, Sandell 3, J. Nielsen, ANTONSEN 3, Pálmarsson 2, BARTHOLD 8/5. Csere: CLAAR 6, M. Larsen, Möllgaard 1, Christensen, Jakobsen 1, Samuelsson. Vezetőedző: Stefan Madsen.

Hétméteres: 4/2, ill. 5/5.

Kiállítás: 12, ill. 8 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában