A mátrix minden eleme passzol

2021.11.26. 08:43

Debreczeny Dénes: ez minden idők legerősebb Fit World Gorillák RC-je, érmet kell nyernünk

Lezárult a magyar 15-ös rögbi NB I. őszi szezonja, amelyben az éremszerzésért harcoló szegedi Fit World Gorillák RC remekül szerepelt, a csapat jelenleg a harmadik helyen áll.

Tóth Alex

A harmadik helyről, szép reményekkel várhatják a folytatást a szegedi rögbisek. Fotó: Fit World Gorillák RC

Végéhez ért a magyar férfi 15-ös rögbi NB I. őszi szezonja: a 14-szeres magyar bajnok Esztergom vezet, a Budapest Exiles a második, míg a szegedi Fit World Gorillák Rugby Club a harmadik pozícióból várhatja a további küzdelmeket. A Tisza-parti együttes háza táján nagy változások mentek végbe a ki­­írás kezdetét megelőzően, de szerencsére minden meghozott döntésük helyesnek bizonyult.

– Hoztunk egy nagyon komoly döntést a szezon elején. Sikerült megegyeznünk a magyar 15-ös rögbiválogatott csapatkapitányával, Ducrocq Thomassal

– kezd­­te lapunknak a Gorillák tech­­nikai vezetője, Debreczeny Dénes.

A harmadik helyről, szép reményekkel várhatják a folytatást a szegedi rögbisek. Fotó: Fit World Gorillák RC

– Azt már ekkor tudtuk, hogy korábbi vezetőedzőnknek, Peleskei Tamásnak októberben, a szezon közepén kisfia születik majd. Az a döntés született, hogy mindenféle rossz szájíz nélkül Tamás egyet hátrébb lép, és átadja a feladatokat a korábbi erőnléti edzőnknek, Regan Phillipsnek. Nem volt súrlódás, a mátrix minden eleme összepasszolt, ez már a Budapest Exiles elleni szezonnyitó meccsen látszott. Attól a mérkőzéstől kapott egy olyan lendületet a csapat, amely azóta is kitart – emlékezett vissza a szakember.

A remek kezdést további győzelmek követték, a szegediek a dobogó többi fokán helyet foglaló csapathoz hasonlóan négy győztes meccsel állnak, közöttük csak a bónuszpontok rangsorolnak.

– A célunk a szezon előtt az volt, hogy újra a bronzmeccsen játszhassunk majd, a tavalyitól eltérően azzal a különbséggel, hogy idén meg is kell nyernünk azt. Mindenképpen érmet kell szereznünk. Ezzel a játékoskerettel nem lehet helye több magyarázkodásnak, de az ősszel csak akkor nem tudom elképzelni, hogy éremért játsszunk, ha sáskajárás lesz a pályán. 2004 óta vagyok a csapatnál, ez minden idők legerősebb Fit World Gorillák RC-je – zárta a beszélgetést Debreczeny Dénes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában