Balszerencsés negyedik hely

2021.11.23. 08:37

Egy karlánc okozta a szegedi korcsolyázókkal felálló vegyes váltó vesztét

Bronzérmet szerzett a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott férfiváltója a debreceni Főnix Csarnokban megrendezett világkupa-állomáson, amelyen a Jászapáti Petrával és Kónya Zsófiával felálló vegyes váltó egy balszerencsés baleset miatt maradt le a dobogóról.

T. A.

Akcióban. Jászapáti Petra (10) és Kónya Zsófia világkupán versenyeztek. Fotó: Árvai Károly/MW

Jászapáti Petra és Kónya Zsófia révén a Szegedi Korcsolyázó Egyesület is érdekelt volt a rövid pályás gyorskorcsolyázók Debrecenben megrendezett világkupa-állomásán, amely egyben kvalifikációs verseny is volt. Egyéniben sajnos ezúttal nem sok babér termett számukra, ám a szövetségi kapitány a vegyes váltó döntőjében mindkét Tisza-parti kiválóságra számított.

A szegediek közül a kiírás szombati napján Jászapáti Petráért szurkolhattunk először: a rutinos sportoló 1500 méteren B döntőbe jutott, végül a 13. helyen zárt, 500 méteren pedig 21. lett. Kónya Zsófia számára a negyeddöntő jelentette a végállomást 500 méteren, 14. helyen fejezte be a küzdelmeket.

A Főnix Csarnokban tartott világkupa-állomás zárónapján aztán a váltók bizonyíthattak. A női 3000 méteres csapat (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Somogyi Barbara) 10. helyet szerzett, míg Jászapáti Petra és Kónya Zsófia Liu Shaoanggal és Liu Shaolin Sándorral döbbenetes események után negyedikként fejezte be a küzdelmet a vegyes váltó tagjaként. A futam fináléjában Liu Shaolin Sándor botlott meg az egyik dél-koreai versenyző leesett karláncán, így bár a váltó a balszerencse miatt negyedikként végzett, a debreceni pontszámoknak köszönhetően a szám összetett világranglistáján két helyet javított, a második helyre lépett előre.

Akcióban. Jászapáti Petra (10) és Kónya Zsófia világkupán versenyeztek. Fotó: Árvai Károly/MW

– Én még most is sokkban vagyok. Óriási meglepettség volt, én azt hittem, hogy Shaolinnak elment az éle. Ezt azonnal le kell reagálni a helyszínen, utólag meg úgy vagyunk vele, hogy most legyen kis szerencsétlenség, az olimpián meg nagyobb szerencse – fogalmazott a futam után Jászapáti Petra, aki a zárónapon egyéniben 1000 méteren a negyeddöntőben búcsúzott, csakúgy, mint Kónya Zsófia, aki a következőképpen kommentálta a vegyes váltó fináléjában történteket.

– Ez borzasztó idegesítő, mert szerintem iszonyat jól koriztunk mind a négyen, nagyon jó időket mentünk. Biztos vagyok benne, hogy Sanyi csinált volna még valamit az utolsó két körben. Nem lehet egy rossz szavam sem a csapatra, nagyon büszke vagyok mindenkire, ennél jobbat biztosan nem tudtunk volna teljesíteni, leszámítva az esést. Szomorú vagyok, de láthattunk egy nagyon jó futamot – nyilatkozta a szegedi sportoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában