A kijutás a célja

2021.11.06. 10:51

Egyedüli magyarként versenyez Kolumbiában

Mától nyolc napon át a kolumbiai Ibaguéban rendezik a görkorcsolyázók világbajnokságát, amelyen Magyarországot egyedüliként a Tornádó Team Szeged versenyzője, Gardi Dominika képviseli.

V. P.

Másfél napos utazás után ér­kezett meg a kolumbiai Ibaguéba Gardi Dominika: a Tornádó Team Szeged versenyzője világbajnokságon szerepelhet, a hosszú útra pedig edzői, Gar­zó Erika és Kéri Ferenc is elkísérték. A járványhelyzet miatt ugyanakkor sokat nem látnak a dél-amerikai városból, viszont ha valaki pozitív tesztet produkál, akkor számára véget ér a világbajnokság.

– A hotel és a pálya között ingázunk, és kétnaponta tesztelnek bennünket. A szokásos protokoll érvényes, a versenyekre valamennyi nézőt vi­­szont beengednek – kezdte Gardi Dominika, aki kitért rá: a helyi közlekedés kicsit ne­hézkes, mert bár buszokkal szállítják őket a pályához, de rengetegen vannak az utakon, a sávok és a jelzőlámpák pedig sokszor csak tájékoztató jelleggel működnek.

A világbajnokság kvalifikál a jövő évi világjátékokra, ez pedig a szegedi versenyző egyértelmű célja is: ehhez a rövid- és hosszú távú versenyek összetettjének első 16 helyezettje között kell végeznie.

– A hosszú távok az én fő távjaim, a két legrövidebb nem. Úgy érzem, az edzések és a formaidőzítés jól sikerült, egyértelmű cél a kvalifikáció. A pályatanulás és az időeltolódás miatt egy hete már itt vagyunk. Jó a pálya, az átlagtól azonban szűkebbek a kanyarok és hosszabbak az egyenesek – mondta tapasztalatairól a szegedi versenyző.

Kitért rá, bár egy pihenőnap­pal készültek a szervezők, je­lenleg igencsak esős időjárás uralkodik Kolumbiában, így elképzelhető, hogy szükség lesz arra az egy plusznapra a verseny lebonyolításához. Gardi Dominika egyedül képviseli Magyarországot az eseményen, amely ma kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában