Ma 17.45-től a DEAC vendége lesz a Szedeák

2021.11.13. 11:28

Jön a bronzcsata visszavágója

Debrecenben játszik ma bajnokit a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely a tavalyi nagy riválisával csap össze: az előző találkozáshoz képest azonban alapos változások mentek végbe mindkét csapatnál.

Vajgely Pál

Tavaly rendre nagy csatákat hozott a DEAC és a Naturtex- SZTE-Szedeák összecsapása: a felek a bajnokságban és a kupa nyolcas döntőjében is találkoztak, sőt, a bajnoki bronzérmet éppen a hajdúságiak ellen nyerte meg a Tisza-parti csapat.

Össze kell zárniuk a szegedieknek ebben a helyzetben, a DEAC otthonában nem könnyű nyerni.
Fotó: Frank Yvette

A ma 17.45-kor kezdődő mér­­kőzés (amelyet az M4 Sport élőben közvetít) ugyan nem bír ekkora téttel, mint amikor legutóbb Debrecenben vi­­zitált a Szedeák, azonban mégis sokat jelenthet mindkét csapat számára. Szrecsko Szekulovics hétfői lemondását követően ugyanis ma már Simándi Árpád irányításával játszik a Naturtex, aki egyébként korábbi kollégái ellen meccselhet. A DEAC-ot ugyanis az a Milenko Topics vezeti, aki korábban a Szedeáknál dolgozott, segítője pedig a szegediek egykori trénere, Andjelko Mandics; a DEAC keretében Djordje Dzseletovics és Kerpel-Fronius Gáspár tavaly még a szegedieket erősítette.

– Nehéz szituációban va­­gyunk, hiszen a Falco elleni meccsen megint nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. Szrecsko meccs utáni nyilatkozatából lehetett rá számítani, hogy ez történik. Most nincs idő arra, hogy összezuhanjunk, dolgoznunk kell és meg kell beszélnünk a problémáinkat – mondta lapunknak Kerpel-Fronius Balázs, a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa.

A Szedeák ugyan már két- szer is nyert idegenben, ám a hazai pályán elszenvedett vereségek fájhatnak a csapatnak, a DEAC viszont kilenc meccs után 5–4-gyel áll, legutóbb Oroszlányban kapott ki.

– A Debrecen sincs könnyű helyzetben. Azt várom magunktól, hogy megnehezítsük a DEAC dolgát, és ha van lehetőségünk, nyerjük meg a mérkőzést. Ez nehéz feladat lesz, hiszen egy erős játékosállományú csapat a DEAC, emelt fővel szeretnénk lejönni a pályáról – tette hozzá a szegediek csapatkapitánya.

Ezek is érdekelhetik