sport

2021.11.17. 11:46

Lövészek sikerei

A zsombói Cél-Tudat SE sportlövői közül Jákó Miriam a felnőttválogatottban szerepelt egy lengyelországi páros mérkőzésen, míg két fiatal az U20-as bajnokságon végzett csapatban a harmadik helyen.

munkatársunktól

Lengyelországban Wroclaw adott otthont a lengyel és a ma­­gyar sportlövő-válogatott mérkőzésnek. A mieink keretében ott volt a zsombói Cél-Tudat SE versenyzője, Jákó Miriam. A két „félidős” meccset összességében a magyarok nyerték meg 102:90-re, és a sikerből Jákó egy-egy sikerrel, illetve vereséggel vette ki a részét.

A válogatottmeccs első felében a magyar puskáslövők 30:18-ra, míg a pisztolyosok 25:23-ra bizonyultak jobbnak a házigazda együttesnél. A második részben a lengyelek rákapcsoltak, pisztolyosaik 32:16-ra legyőzték a magyarokat, a magyar puskások viszont ezúttal is nyertek, és a 31:17-es sikerük azt jelentette, hogy összesítésben 12 ponttal, 102:90-re a magyar válogatott győzött.

Jákó Miriam a 10 méter lég­pisztoly első félidejében Natalia Królt legyőzte 9:3-ra, utána viszont Agnieszka Korejwo jobb volt nála szintén 9:3-mal.

A szerbiai Smederevón Walter-kupa néven utánpótlásversenyt rendeztek, amelyen a Cél-Tudat SE három fiatalja indult a 10 méteres légpuskások U20-as korcsoportjában. A Keresztesi Petra Inez, Csendes Dávid vegyes páros a mix kategóriában a 30+30 lövéses selejtező után bekerült a legjobb nyolc közé, majd itt az újabb 20+20 lövést követően elért harmadik hely révén lőhettek a bronzéremért. Ezt is sikerrel vették egy szlovén kettős ellen, így a dobogóra állhattak. Dénes András egy szlovák lánnyal ugyanitt hatodik lett, míg egyéniben az ötödik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában