Helyi sport

2021.12.20. 10:46

Ádám Martin az őszi gólkirály

A Kisvárda és a Puskás Akadémia döntetlenje révén a Ferencváros telel az élen a labdarúgó NB I.-ben, amelynek Ádám Martin révén forráskúti őszi gólkirálya van.

M.J.

Nem bírták tartani. A forráskúti Ádám Martin (balról) az ősz NB I.-es gólkirálya lett. Fotó: Szabó Miklós/MW

A címvédő Ferencváros a 92. percben lőtt góllal legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának nyitómérkőzésén. A találkozón a Honvédban a kisteleki Zsótér Donát végig a pályán volt, míg a szegedi Batik Bence továbbra is az eltiltását tölti.A Paks 4-1-es győzelmet aratott az utolsó előtti helyen álló MTK Budapest vendégeként. 

 

A Tolna megyei együttes három nyeretlenül megvívott találkozó után diadalmaskodott újra, a fővárosi kék-fehéreknek pedig ez sorozatban a második, az idényben pedig már a tizedik vereségük. A Paksban a forráskúti Ádám Martin kétszer volt eredményes, így az ősszel szerzett 15 találatával vezeti a legjobb támadók listáját. A szegedi Szélpál Norbert ezúttal nem volt kerettag a végül győztes együttesben. 

 

 

A szegedi Szabics Imre irányította MOL Fehérvár FC 1-0-ra legyőzte a vendég Mezőkövesd Zsóry FC-t, ezzel megerősítette negyedik helyét a tabellán. 

 

 

A harmadik helyen álló Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott a második pozíciót elfoglaló Kisvárda vendégeként. A hazaiak immár öt bajnoki találkozó óta veretlenek, míg a felcsúti együttes sorozatban negyedik élvonalbeli összecsapásán nem talált legyőzőre. 

 

 

A Gyirmót FC Győr a Debrecent fogadta, és a két csapat gól nélküli döntetlennel zárt. A hódmezővásárhelyi Sós Bence csereként állt be a 72. percben. 

 

 

A Kisvárda és a Puskás Akadémia döntetlenje révén a Ferencváros egy meccsel kevesebbet játszva is pontelőnnyel vezeti a tabellát az NB I.-ben, amely január 29-én folytatódik. 

 

 

A fordulóban elbúcsúzott két játékvezető is: Iványi Zoltán a Ferencváros és a Honvéd, míg Solymosi Péter az MTK és a Paks összecsapásán bíráskodott utoljára a magyar első osztályban. 

 

 

A Zalaegerszeg–Újpest-meccset a sportrovat zártája után fejezték be. 

FTC–Bp. Honvéd 1-0 (0-0) 

Budapest, Groupama Aréna, 7011 néző. Vezette: Iványi Zoltán. 

Gólszerző: Uzuni (92.). 

MTK–Paks 1-4 (1-2) 

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 700 néző. Vezette: Solymosi Péter. 

Gólszerzők: Miovski (16.), ill. Szabó J. (32., 53.), Ádám (45., 57.) 

MOL Fehérvár FC–Mezőkövesd 1-0 (1-0) 

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 1276 néző. Vezette: Karakó Ferenc. 

Gólszerző: Kodro (42.). 

Kisvárda–Puskás Akadémia 1-1 (1-1) 

Kisvárda, 800 néző. Vezette: Berke Balázs. 

Gólszerzők: Bumba (28., 11-esből), ill. Corbu (4.). 

Gyirmót–Debrecen 0-0 

Gyirmót, 500 néző. Vezette: Erdős József. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában