Törekedni kell a stabilitásra

2021.12.16. 18:48

Dragan Vukmir megérdemeltnek tartja az elért ötödik helyet

A Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, Dragan Vukmir elégedett az ősszel elért ötödik hellyel.

Mádi József

Vukmir továbbra is csak meccsről meccsre tervez. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

 – Elégedett az ötödik hellyel?– Ha nem lennék az, igazságtalan lennék. Való igaz, a helyezés alapján jó szezont zártunk, de szeretnénk még előrébb végezni a bajnokság végén, viszont továbbra is csak meccsről meccsre tervezünk. 

– És a csapat játékával mennyire volt elégedett?– Van még hova fejlődnünk, ám valóban akadtak jó meccseink, sikeres periódusaink. Hullámzó volt a teljesítményünk, ezért meg kell teremteni a stabilitást. 

– A keret összetétele változhat a január végi folytatásig? 

– Minden csapatra ráfér né­ha a frissítés, de a játékosok mindegyike jól dolgozott, és Daru Bence igazi bemutatkozása még hátravan. 

– Mennyire adta vissza a Szeged a pályán az edzője elképzeléseit? 

– Vannak olyan jelek, amelyek már az én filozófiámat mutatták, de nem lehet egyik napról a másikra csodát tenni. Erre jó példa a Vasas, amely egykori válogatottakat igazolt az előző idényben, mégsem jött össze a feljutás, és maradt az NB II.-ben. Komplex játék kell, mert csak így lehet előrelépni, sikereket elérni ebben a másod­osztályban. 

– A kapott gólok számában és az idegenben megszerzett pontok tabelláján is második a csapat. 

– És az előbbi mutató lehetett volna jobb is, ha az utolsó két meccsen nem kapunk tő­lünk szokatlan módon összesen négy gólt. Lelkileg egy pi­­cit elfáradt a csapat a szezon végére, a nyomást mindenki másképpen dolgozta fel. Ezért fordulhatott elő, hogy a Nyíregyháza és a Békéscsaba is kétszer volt eredményes ellenünk. Ám a két statisztika is mutatja, jogos az ötödik helyünk. 

– A csapat fegyelmezettségével elégedett? 

– Ha a védelem stabil, akkor az egész csapat stabil, de ehhez nem csak az az 6-7 ember kell, aki folyamatosan élvezte a bi­­zalmamat. Eltiltás miatt alig kellett változtatnom, és ha va­lami jól működik, azon nem is kell változtatni. 

 

Egy év statisztikája

 

Dragan Vukmir érkezését 2020 végén jelentette be a klub. Azóta összesen 37 baj- noki mérkőzést játszott a csapat, amelyen 19 győzelem, 9 döntetlen és 9 vereség a mérleg. Tavasszal 17 mérkőzésen 9, 4, 4, ősszel pedig 10, 5, 5 volt a sikerek, ikszek és kudarcok leosztása. A megszerezhető 111 pontból 66-ot zsebelt be a csapat, ez majdnem 60 százalékos mutató. A magyar kupában két meccs jutott Vukmirnak: a Kelent 4–0-val, a Mezőkövesdet 1–1 után 11-esekkel búcsúztatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában