Helyi sport

2021.12.27. 09:56

Jól szerepeltek

A finnországi télben zárták a bothúzó-világkupa idei kiírását a szegedi Deli Team versenyzői az ünnepi készülődés hajrájában.

Becsei Dávid

A bothúzó-világkupa magyar résztvevői. Véró Alex (balról), Dusnoki Imre, Csordás Cintia, Deli Tamás és Nagy Attila.  Fotó: Deli Team

Az üzbegisztáni Khiva és a tö­­rök főváros, Isztambul után a finnországi Pyhtää-ba utazott el a szegedi Deli Team három versenyzője, Deli Tamás, Csordás Cintia és Véró Alex, hogy lezárják a 2021-es bothúzó-világkupa sorozatát. 

 

 

A derekegyházi Véró a bothúzó-világkupa mellett az abszolút világbajnokságon is megmérette magát, ahol két győztes mérkőzéssel két orosz ellenfél mögött a harmadik helyen zárt – a sportág magyar történelmében először –, akárcsak a világkupa összetettjében. 

 

 

– Nem vagyok elégedett ez­­zel az eredménnyel, sajnos az év végére elfáradtam. Húsznál is több versenyen vettem részt idén, a várt formámat sajnos Finnországban már nem sikerült megmutatni. Folytatom a munkát, hiszen 2022-ben két nagy verseny is vár rám bothúzásban – összegzett közösségi oldalán Véró Alex. 

 

 

Véró mellett Deli is elindult az abszolút vb-n. Itt az ötödik helyen végzett, amit kimondottan jó eredményként élt meg. Ami pedig a világkupa-súlycsoportját illeti, a verhetetlenként jellemezett orosz bajnok mögött a második helyen végzett, ami­ hasonlóan Véró abszolút vb-­eredményéhez, példa nélküli a magyar bothúzók között. 

 

 

– Kemény évet zártam, a szerencse sem kedvezett nekem. Több dolog hátráltatta a felkészülésem, de kifogások helyett a fennálló helyzetből próbáltam kihozni a maximumot – hangsúlyozta a finn verseny után a szentesi Csordás Cintia, aki Pyhtää-ban az ötödik, összetettben a negyedik pozícióban zárta a világkupát. Ennek nagyon örült, mivel év eleji célkitűzése a legjobb hat közé kerülés volt. 

 

 

A versenyzők mellett, nemzetközi bíróként Nagy Attila debütált a finnországi kétnapos eseményen. A bothúzók naptárába piros betűkkel kerül be 2022-ben a jakutföldi világbajnokság, valamint a görögországi Európa-bajnokság időpontja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában