A szentesi Sztanó György világbajnokságon járt

2021.12.03. 11:15

Maximumot nyújtott

A grúziai Tbiliszi városa adott otthont az IPC WPPO 9. parafekvenyomó-világbajnokságnak, amelyen az indulók között szerepelt a fiatal szentesi Sztanó György is.

Sztanó György a grúziai vb-n. Fotó: Magyar Erőemelő Szövetség

Fotó: Magyar Erőemelő Szövetség

A junior-világbajnok erőemelő a világverseny előtt lapunknak elmondta, annak re­­ményében utazik Grúziába, hogy sikerül megdöntenie a korábban Lengyelországban, Wroclawban beállított országos csúcsot, ehhez 141 kilogrammot kellett volna teljesítenie. Végül nem sikerült neki, de első felnőtt-világbajnokságán az 59 ki­logrammosok kifejezetten erős mezőnyében 15. helyezést ért el.

– Két héttel ezelőtt, Wroclaw után sajnos beleestem egy durva megfázásba, de próbáltam a világbajnokságig helyrehozni magam. Úgy gondolom, hogy a 2021-es év időszakait le tudtam magamban zárni, és kihoztam magamból a maximumot – számolt be érzéseiről Sztanó György.

Sztanó György a grúziai vb-n.
Fotó: Magyar Erőemelő Szövetség

Sztanó a grúz fővárosban 130 kilogrammal kezdett, amelyre három fehér lámpát ka­­pott, majd második fogását, a 135 kilogrammot már csak kettő-egy arányban adták meg a bírók. Ezt követte az országos csúcsot jelentő próba, a 141 kilogramm, amely során sajnos az akció végében minimális hibát vétett, emiatt a bírók el­vették tőle a gyakorlatot.

A nagy cél tehát ezúttal nem sikerült, de mint tudjuk, ami késik, nem múlik. Sztanó Györgynek ettől eltekintve si­került 15 kilogrammot javítania tavaszi teljesítményén, és élete legjobb felnőttvilágbajnoki eredményét könyvelhette el Grúziában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában