Férfi kézilabda

2021.12.01. 22:31

Megfázott a dán télben a Pick Szeged

Meggyűlt az Aalborg átlövőivel és kapusával a Pick Szeged baja, így 34–30-as vereséget szenvedett a magyar bajnok a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának 9. fordulójában.

B.D.

Az előző Bajnokok Ligája-idény döntősének otthonába utazott a Pick Szeged. Ma reggel már havazásra ébredtek a szegedi játékosok, majd napnyugta után megbénult az aalborgi közlekedés. A csapatok és a játékvezetők sem értek a meccshelyszínre időben, így 18.45 helyett 20.45-kor kezdődött a találkozó.

Szegedi hibákkal kezdődött a találkozó, amelyre bár minden jegyet eladták, a zord időjárás miatt végül 476 néző jelent meg a Sparkassen Arénában. A szünetre kétgólos hátránnyal ment el a Pick, majd a második játékrész elején az egy-kétgólos különbség állandósult.

Végig futott az eredmény után a Szeged, az utolsó negyedórában pedig Gade parádés bravúrjaival, valamint Laeso, Sandell és Claar bombagóljaival magabiztosan győzte le az Aalborg a Picket.

Legközelebb szombaton 18 órakor lépnek pályára Bánhidi Bencéék, az újszegedi sportcsarnokban az Egert fogadják NB I.-es mérkőzésen.

Nyilatkozat:

Juan Carlos Pastor: – Nagyon rosszul kezdtünk, kihagytunk egy hetest és egy indítást. Végig rosszul védekeztünk. A második félidőben volt esélyünk visszajönni a meccsbe, de magunkhoz képest rengeteget hibáztunk, így nem nyerhettünk. Sokkal pontosabban lőttek a hazai játékosok, ez jelentette ma a különbséget.

Aalborg Handbold–Pick Szeged 34–30 (16–14)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló, Aalborg, Sparkassen Aréna, 476 néző. Vezette: Santos, Fonseca (portugálok).

Aalborg: Gade 1 – Björnsen 1, Sandell 8, Laeso 9, Möllgaard 2, Jakobsen, Juul-Lassen 5/3, Csere: Aggefors (kapus), Claar 6, Antonsen 1, M. Larsen, Barthold 1/1. Vezetőedző: Stefan Madsen.

Pick Szeged: Mikler – Sostaric 7/4, Tönessen 2, Bombac 1, Bánhidi 7, Mackovsek 2, Frimmel 3. Csere: Alilovic (kapus), Henigman, Blonz, Gaber, Bodó 3, Martins 2, Garciandía 2, Radivojevics 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

Hétméteres: 6/4, ill. 5/4.

 

Ezek is érdekelhetik