Újabb idegenbeli kihívás előtt

2021.12.18. 12:16

Szombaton 18 órától Pécsett léphet egy nagyot a kupadöntő felé a Naturtex-SZTE-Szedeák

Folytatódik a pörgős decemberi hónap a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdázói szá­mára. A szerdai, Körmend elleni vereséget követően ma már a Pécs otthonában játszanak Kerpel-Fronius Balázsék.

Vajgely Pál

Egy labdán is sok múlhat, küzdelemből biztos nem lesz hiány Pécsett sem. FOTÓ: KARNOK CSABA

Fotó: Karnok Csaba

Nagy baj nem történt szerdán. A Körmend vendégeként ki lehet kapni, és bizonyára sokan el is véreznek majd a szezon során a háromszoros bajnok otthonában. Ma viszont egy olyan meccs vár a csapatra, amelyen komolyabb esélye lehet a győzelemre, hiszen a Pécs vendégeként játszik a Naturtex-SZTE-Szedeák.A pécsiek a Szedeákhoz hasonlóan szintén 5–6-os győzelem-vereség mutatóval állnak a bajnokságban, legutóbb az Oroszlány vendégeként maradtak alul. Odahaza eddig négy meccset játszottak, amit két győzelemmel és két vereséggel tudtak le. 

 

A szombati forduló előtt összesen hat csapat áll egyébként 5–6-al a bajnokságban, ami a 12. forduló előtt azért is különösen fontos, mert az alapszakasz felénél az első nyolc helyen álló csapat jut be a magyar kupa nyolcas döntőjébe – egy mai győzelem tehát dupla fontossággal bírhat a kupaindulást illetően is. A kupadöntő mezőnye egyébként a december 23-i fordulót követően alakul ki, jövő csütörtökön az Alba Fehérvárt fogadja majd a Szedeák az alapszakasz első felének zárásaként. 

 

Jó hír, hogy a szegediek ke­­rete várhatóan bővebb lesz a szerdaihoz képest. Jesse Hunt hátfájdalmai javultak, Körmen­den ugyan bemelegített, de végül nem vállalta a játékot, ma azonban várhatóan már ott lehet a társakkal, ahogyan Polányi Kristóf is. Az orrtörést szenvedett fiatal kosaras ha arcvédő maszkkal is, de játszhat a mai napon. 

 

Szerdán a kemény védeke­zéssel szemben sok volt az el­­adott labdája a Szedeáknak, ez pedig megpecsételte sorsát. Ahhoz, hogy sikerrel vegye a baranyai túrát, mindenképpen limitálnia kell majd ezeket a hibákat: ugyanakkor ha a debreceni játékával rukkol elő a Szedeák, akkor jogosan pályázhat a győzelemre a mai napon is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában