Lendülete messze viheti a Szegedet

2022.01.29. 13:54

A Miskolc elleni hazai győzelemnek a pihenő szentesi férfi vízilabdázók is biztosan örülnének

Idegenbeli győztes megyei derbi után ma 17.30-tól már a Tiszavirág Sportuszodában vár fontos meccs a Szegedi VE férfi vízilabdacsapatára. Az OB I. 17. fordulójában a Miskolc lesz Sánta Dánielék vendége.

B. D.

Gyapjas Brendon (piros sapkában) jó kapusteljesítményére ma is szükségük lesz a hazaiaknak. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Tizennyolc ponttal a kilencedik helyről várják a bajnoki folytatást a szegedi férfi vízilabdázók. A legutóbbi rangadót 11–7-re nyerték meg Szentesen.– A lendület! – válaszolta Kiss Csaba arra, hogy igazán mi tetszett neki a szegedi csapatban a Csongrád-Csanád megyei el Clásicón. – Az első negyedtől kezdve nagy iramot diktáltunk, tudtuk, hogy a Szentes inkább lassítani szeretné a játékot, de azzal, hogy mi egészen más sebességgel kezdtük a meccset, és el tudunk húzni 4–1-re, adott egy olyan alapot az egész összecsapásra, amelyből idézőjelben értve kényelmesen tudtunk vízilabdázni, és okosan tartottuk az eredményt – tette hozzá a klubhonlapon. 

 

Ma kora este az eddig tíz pontot gyűjtő Miskolc érkezik Szegedre. A Kiss-csapat sikerével a Szentesnek is tehet egy „szívességet”, ugyanis a hét pontnál járó Metalcomot éppen a borsodiak előzik meg a tabellán. Pont emiatt viszont biztos nem vár könnyű ütközet a Tisza-partiakra. 

 

– Nehéz csatára számítok, hiszen az ősszel sikerült nyernünk Miskolcon, nyilván nyomott hagyott ez az ellenfél játékosaiban. Valószínűleg nagy elánnal játszanak majd ellenünk, és el akarják vinni a pontokat. Bízom abban, hogy azokkal a csapatokkal szemben, amelyek ellen idegenben is tudtunk nyerni, azok ellen hazai pályán is érvényesítjük, hogy jobb csapat vagyunk – vélekedett a tréner. 

 

Ami a másik megyei csapatot, a Metalcom Szentest illeti, Pellei Csaba tanítványai ebből a fordulóból szolnoki összecsapásukat (20–9) már december 15-én letudták, így ők most pihenhetnek. A Kurca-partiak legközelebb jövő szerdán 20 órától a nyáron alaposan megerősödött Vasas otthonában szerepelnek. 

 

Győrbe utazik a Valdor Szentes

A női vízilabda OB I. 11. fordulójában a Szeged tegnap esti lapzártánk után fejezte be mérkőzését Dunaújvárosban. 

 

A Valdor Szentes viszont ma 18 órakor ugrik medencébe a sereghajtó Győr otthonában. A második fordulóban már találkozott egymással a két csapat, akkor Matajsz Márk vezetőedző tanítványai 10–2-re nyertek a bajnokság újonca ellen. 

 

– A szezon eleje óta sokat fejlődött a Győr, ezért nehéz meccsre számítok. Ugyanakkor nem titok, a három pontért megyünk. Az emberelőnyös helyzetek kihasználásában javulnunk kell, mert ezeket borzasztó százalékkal lőjük. A rangadók magabiztosabb megnyeréséhez ebben szükséges fejlődnünk – nyilatkozta a klubhonlapon Varga Viktória, a Kurca-partiak játékosa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában