Sok hasznos információhoz jutottak

2022.01.24. 06:57

A szegedi csapatkapitány, Germán Tamás szerint készen áll a Szeged a bajnoki folytatásra

A szombati hazatérés után mától saját otthonában folytatja a felkészülést a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata, amelynek kapitánya, Germán Tamás szerint készen állnak.

Mádi József

A szegedi jobb oldali védő, Ódor Máté és a csapat helytállt az oroszok ellen. Fotó: Arszenal Tula

Szombaton szerencsésen hazaérkezett a törökországi Belekből a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Az NB II.-es labdarúgócsapat tíz napot töltött az edzőtáborban.– A felkészülés általában mindig ugyanolyan: sok edzés megszakítva felkészülési meccsekkel. Így azért olyan nagy meglepetés nem ért engem, akinek ez a sokadik téli időszaka – nyilatkozta a csapatkapitány, Germán Tamás (34). – Úgy látom, a srácok velem együtt jól vették az akadályokat, és készen állunk a következő feladatokra. A két edzőmeccs iramán érződött, hogy orosz élvonalbeli csapatok voltak az ellenfelek, és nem elsősorban az eredmény volt a lényeg egyiken sem. A meccsek előtti nap két, aznap további egy tréning szerepelt a programban, így inkább a terhelésen volt a hangsúly a megfelelő erőnlét elérése érdekében. Fél szemmel azért figyeltük az eredményt, és igazán örültünk, hogy a második mérkőzést meg tudtuk nyerni. 

Germán mindkét meccsen a kezdő tagjaként, kapitányként vezette pályára az együttest. 

– Örülök, hogy mindkétszer a kezdő tagja lehettem, de a helyén kezelem a dolgokat és a koromat, és tisztában vagyok a feladatommal, a helyemmel – mondta a rutinos támadó. – Két olyan találkozón vagyunk túl, amely sok információt adhatott mindenkinek. Ha nem lesz több edzőmeccs, nem baj, de ha mégis, akkor tudjuk gyakorolni az edzőnk által elképzelt játékot. De szerintem a hátralévő hét edzésein is el tudjuk végezni azt a munkát, amely az első bajnoki megnyeréséhez szükséges. 

A kerethez két új játékos érkezett: a kapus Rodics, illetve a védő Debreceni. 

– Mindketten gyorsan beilleszkedtek. Debrecenivel bővült a bal oldal repertoárja, míg Rodicsnak kell egy kis idő, de vele sem lesz gond. Bagdi Ferenc, Molnár F. Tamás és Takács János mellett jó helyen van. Most jön a frissítés, készen állunk – tette hozzá Germán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában