Debrecenbe el kell menni

2022.01.26. 08:19

A szegedi ökölvívó, Kis Máté az amatőrök nemzetközi mezőnyében is erősödhet

A Szeged BC három ökölvívója közül Gémes Levente és Kiss Máté a válogatottal készülhet az idei feladatokra, míg Kovács Laura Fanni a nemzeti színeket képviseli egy szerbiai versenyen.

Mádi József

A szegedi Kis Máté Győrben a válogatott tagjaként készül a Bocskai-emlékversenyre. archív Fotó: Szeged BC

Beültek az autóba, és elindultak. Ketten a válogatott edzőtáborába, egyikük pedig külföldre.A Szeged BC triója közül Kis Máté és Gémes Levente Győrben dolgozik, míg Kovács Laura Fanni Szerbiában szerepel a Nations Women’s Cup elnevezésű nemzetközi versenyen. 

– A 71 kilogrammos Gémes elsőéves ifjúsági bokszolóként kapta meg a lehetőséget, hogy kiemelten menedzselt utánpótláskorúként a felnőttekkel készüljön – nyilatkozta Gál László, a Szeged BC vezetőedzője. – Kis Máté a 80 kilo­grammban szerzett bajnoki ezüstérem után készül a Bocskai István-emlékversenyre, míg a földeáki Kovács Laura Fanni az 57 kilogrammos súlycsoportban érdekelt a szerbiai eseményen. Vannak további tanítványok is, akik még fókuszban lehetnek a válogatottság kapcsán, ilyen Király Balázs, Petrovics Krisztofer, Pintér Tamás, Deák Fanni, Megyeri Barbara és Megyeri Kolos, de a fennálló helyzet miatt akadályoztatva volt a folyamatos felkészülésük. 

Gál László munkáját Merész Ferenc és Gál Konrád segíti, akikkel harmonikus a kapcsolata, hiszen jól kiegészítik egymást. Érdekes helyzetben van az első számú tanítványuk, Kis Máté, aki a profi világ után most az amatőrök mezőnyében próbál erősödni. 

– A debreceni Bocskai-emlékverseny révén belekóstolhat az amatőrök nemzetközi mezőnyébe is. Itt sokkal gyorsabban kell alkalmazkodni mindenhez, ebben kell még fejlődnie – mondta Gál. 

A Bocskai István nemzetközi emlékverseny Európa egyik legpatinásabb nemzetközi amatőr ökölvívó-viadala, amely bekerült a nemzetközi szövetség újonnan induló, pénzdíjas ranglista-versenysorozatába. Világranglistapontokat lehet majd szerezni, valamint a világszervezet jóvoltából pénzdíjas lesz a torna (összdíj: 200 ezer dollár). És mivel a Silver Gloves Tournament része, így az eddigieknél is színvonalasabb lehet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában