Megtiszteltetésnek vette a felkérést

2022.01.28. 08:48

A szegedi Sáfrány Anita szövetségi edzőként készíti fel a női tekéseket az egyéni vb-re

A szegedi Sáfrány Anita szövetségi edzőként segíti egyelőre a májusi világbajnokságig a magyar tekeválogatott női szakágának munkáját.

Mádi József

Címeres melegítőben. Sáfrány Anita szövetségi edzőként is dolgozik már. Fotó: Matesz

A magyar tekeválogatott szövetségi kapitány, a szegedi Csányi Béla kijelölte a két szakági segítőjét. A nőknél a szintén szegedi Sáfrány Anita lett a szövetségi edző, akinek a játékos pályafutása még nem ért véget, emellett látja el a tréneri teendőit is.– Természetesen nagyon örültem, megtiszteltetésnek éreztem és érzem ma is a felkérést. Nem titkolt célom az aktív pályafutást követően az edzői, majd esetleg a szövetségi kapitányi poszt elérése. A szövetségi edzői poszt lehetőséget nyújt számomra a tapasztalatszerzésre, a tanulásra, hiszen nagyon sok feladattal, felelősséggel jár, és mivel a jelenlegi válogatott keretben még én is benne vagyok játékosként, így még összetettebb a rám váró feladat – nyilatkozta lapunknak Sáfrány Anita. 

A munka már elkezdődött, hiszen májusban világbajnokságot rendeznek. 

– A felkérés elfogadását kö­vetően felvettem a kapcsolatot Csányi Bélával, a jelenlegi szövetségi kapitánnyal, és elkezdtük megtervezni a közös munkát, amely ránk vár. Az első feladatunk a válogatott játékoskeret kiválasztása volt az idei észtországi világbajnokságra. A játékosok a felkészülést megkezdték, feladatunk a velük való kapcsolattartás, edzéstervezés, a felkészülésük segítése, kontrollálása, illetve lesznek válogatott felkészülési edzőtáborok. A kinevezés egyelőre a májusi vb-ig szól – mondta Sáfrány. 

A legutóbb négy éve rendezett egyéni világbajnokságon Méhész Anita klasszikus egyéniben második, sprintben harmadik, összetettben negyedik lett, tandem mixben pedig a 16 között búcsúzott a magyar páros. 

– Jó hír, hogy a férfi és a női szakág is maximális, hat-hat fővel utazhat Észtországba. Szeretném, ha a romániai eredményeket felülmúlnánk a nőknél, azaz mindenhol lenne dobogósunk, az érem színe mindegy – mondta végül Sáfrány, aki Méhésszel egyetemben a győztes horvát Mlaka Rijeka keretében szerepelt a legutóbbi világkupán. 

Címkék#teke#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában