Helyi sport

2022.01.20. 10:02

Az utánpótlásból merítenének

Sorozatunkban a labdarúgó megyei I. osztály csapatainál érdeklődünk, milyen volt az őszi idényük, és hogyan készülnek a tavaszi folytatásra.

V. P.

Egy meccsel kevesebbet játsz- va, négypontos hátrányban a második helyen áll a megyei I. osztályban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.: a csapat sokáig fej-fej mellett haladt az őszi bajnok SZVSE-vel, ám a félév végén becsúszott két döntetlen is. 

 

 

– A fiataljaink zöme most először találkozott felnőttfutballal. Jól kezdtük a szezont, remekül helytálltunk a meccseken, ám sajnos a végére pár kevésbé jó eredmény becsúszott. Összességében így picit vegyes a kép, de fejlődtünk, és dolgozunk tovább, hogy ez a folyamat töretlen maradjon – mondta lapunknak Andorka Péter, a csapat edzője. 

 

 

A kerettagok már mozgásba lendültek, az edzések mellett pedig tesztmeccsekkel is készülnek a tavaszi folytatásra. Ami a játékoskeret összetételét illeti, minimális változás biztosan lesz a csapatnál, egyúttal folyamatosan nézik azokat a játékosokat, akik a fiatalabb korosztályokból akár ideiglenesen, akár folyamatosan felkerülhetnek a megyei I. osztályban szereplő csapathoz, így kipróbálhatják őket a felnőttek között. 

 

 

A Szeged-Csanád GA II. hátránya nem nagy a listavezető mögött, ám a bajnoki címet illető sorsa már nem csak a saját kezében van, hiszen ha előzni szeretne, ahhoz botlania kell a Vasutasoknak is. 

 

 

– Minden játékosomtól azt várom, hogy minden mérkőzést meg akarjon nyerni. Azt azonban látni kell, hogy az SZVSE kimagaslik ebből az osztályból, így inkább meccs­ről meccsre gondolkozunk, és azon van a hangsúly, hogy egyénileg is fejlődjenek a fiatalok – mondta a tavaszi folytatásról és a tervekről Andorka Péter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában