Idegenben akadtak gondjaik

2022.01.11. 08:00

Elsősorban játékban lépne előre a tavaszi szezonban a Bordány sk labdarúgócsapata

Sorozatunkban sorra vesszük, hogyan készülnek a tavaszi rajtra a labdarúgó megyei I. osztály csapatai. A következő részben az őszi szezonban kétarcú teljesítményt nyújtó Bordány SK-nál érdeklődtünk.

Vajgely Pál

A bordányiak azon vannak, hogy tavasszal idegenben is jobban menjen a játék. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A nyolcadik helyen töltheti a téli szünetet a Bordány SK megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapata. A homokhátiak 17 pontot szereztek az ősszel lejátszott 13 meccsük alatt, miután öt győzelem, két döntetlen és hat vereség a mérlegük a féltávnál.– Kvázi egy új csapatot kellett építenünk, így a szezon kezdetekor lehet, hogy aláírtuk volna ezt a félévet. Viszont ahogy pár meccsünk alakult az ősz során, annak tükrében nem vagyok elégedett, akadtak hozzáállásbeli problémák is, bízom benne, hogy ez tavaszra változik majd – kezdte lapunknak Vasas Gábor, a Bordány edzője. 

 

A Bordány teljesítményében nagy különbség van, ami a hazai és az idegenbeli meccseket illeti. Míg saját pályáján ugyanis 13 pontot szerzett a csapat, addig otthonától távol csupán négyet, hét meccséből ötöt is elveszített idegenben. Ennek kapcsán a homokhátiak trénere elmondta, keresik az okát, hogy miért alakulhatott így, ugyanakkor azon dolgoznak, hogy a folytatásban is ilyen eredményesek legyenek otthon, míg az idegenbeli meccseken jobb teljesítményt nyújtsanak. 

A kerettagok számára ja­nuár 13-án kezdődik meg a kö­­zös munka, majd két héttel később vár az első edzőmeccs a csapatra. A Bordány is indul a klubcsapatok teremtornáján, a Saller-kupán, majd a felkészülés során kétszer is találkozik az FK 1899 Szegeddel, de játszanak az Ásotthalommal is. Ami a játékoskeret összetételét illeti, biztosan lesz mozgás a csapatnál, egy távozó és egy érkező már biztosnak mondható, de várhatóan ez nem a végleges keretet jelenti. 

– Csapatjátékban szeretnénk fejlődni, ha ez sikerül, akkor biztos vagyok benne, hogy ez eredményben is megmutatkozik – mondta a tavaszi folytatást illető célokról Vasas Gábor. 

A korábbi kapusnak ez az első teljes éve, amikor edzőként irányíthatja a csapatot, amelyet tavaly idény közben vett át. 

– Játékosként rengeteget ta­­nultam Tóth Jánostól, próbálom ugyanazt az elvet követni. Ehhez azonban az is kellene, hogy minden edzésen ott tudjanak lenni a játékosok, nálunk a munka azonban nagyon nagy befolyásoló tényező. Úgy érzem, képes vagyok megbirkózni a feladattal, és ha játékban tudunk fejlődni a tavaszra, akkor nem lesz gondunk – zár­ta Vasas Gábor. 

Szűcs Dávidék Szentesen kez­­dik majd a szezont március 5-én, majd egy héttel később jöhet a homokháti rangadó a Mórahalom ellen hazai pályán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában