Hódmezővásárhely

2022.01.14. 14:43

Emlékeznek

Munkatársunktól

 A Baranyai család és a Hód-Mentor SE szervezésében január 16-án 10 órától emlékfutást rendeznek Hódmezővásárhelyen, a Kása-erdő Nyugdíjaslakóparkhoz közeli sarkánál a 73 évesen elhunyt Baranyai Antal sportkrónikás, sportújságíró tiszteletére. A mozogni és emlékezni vágyók több távon – 1,4, 3, 6, 9 és 12 kilométer – állhatnak rajthoz, a legrövidebb táv sétálható is, a leghosszabb a kerékpárosoknak szól. Nevezni még ma éjfélig lehet az e-nevezes.hu online rendszerben, a rajtszámok 9 óráig vehetők át a helyszínen. Az esemény egyben a Vásárhelyi Sportpróbák sorozat 8. állomása és a Téli Crossfutás gyalog- és kerékpártúra 2. fordulója. 

 

Baranyai Antal a helyi sport­élet, benne a tájékozódási futás városszerte ismert alakja, aktivistája, szervezője, mozgatórugója volt. Ő hozta 1988-ban – majd még több alkalommal – Vásárhelyre az első olimpiai bajnokságát Szöulban megnyerő Egerszegi Krisztinát. Risztov Éva az egyik látogatása során találkozott vele, végig fogta a kezét, együtt játszottak, és a csöppség akkor fogadta meg, ő is olimpiai aranyérmes úszó lesz. Tudjuk, teljesítette a vállalását. És ebben nagy szerepe volt Baranyai Antalnak, mert ha nem találkoznak, lehet, nem születik ilyen fogadalom. Köszönjük – ezt is. 

Baranyai Antal búcsúztatását – kérésének megfelelően – másnap, január 17-én, Antal-napon tartják a vásárhelyi (Andrássy út 11.) Szentháromság katolikus templomban. A szertartás a déli harangszóval kezdődik, kérik, mindenki vigyen egy szál virágot. Utána a Ginkgo Hotel éttermébe várja a család a résztvevőket, emlékezőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában