Helyi sport

2022.01.21. 10:40

Ez az év egyik legfontosabb meccse

Pikáns Csongrád-Csanád megyei rangadóval folytatódik az E.ON férfi vízilabda OB I. Szombaton 18 órától a Szegedi VE a Metalcom Szentes vendége lesz a 16. fordulóban.

B. D.

Szegeden 4-4-es első félidő után 13-6-ra nyertek a hazaiak a Metalcom Szentes ellen. Fotó: Török János

Szebb napokat is megéltek már a megyei OB I.-es férfi vízilabdacsapatok. A Metalcom Szentes idén még nem tudott kiállni legerősebb keretével, míg a Szegedi VE legutóbb mindössze négy felnőtt játékost vonultatott fel Szolnokon.

 

– Két vállalható meccset játszottunk eddig a BVSC és az OSC ellen, de a Szeged elleni teljesen más lesz. Győzelmi kényszer lesz rajtunk, kiélezett párharcot várok, mert ebben az időszakban nehéz a másikból felkészülni – vélekedett Pellei Csaba, a Kurca-partiak vezetőedzője. 

 

 

Hozzátette, az idei fontos meccseken felemásan szerepeltek, de most már szeretnének elindulni fölfelé a tabellán. Ennek az első állomása lesz a szombati, majd a Ferencváros elleni bajnoki után a hét napon belüli debreceni, kaposvári és miskolci utazás. 

 

 

– Az őszi szegedi meccset nem érzem kiindulási alapnak, most a jó védekezés és kapusteljesítmény mellett a minél jobb fórkihasználás vezethet majd sikerre – beszélt a győzelem lehetséges kulcsáról Pellei. 

A Szeged legutóbb Szolnokon járt, ott utánpótlás játékosokkal teletűzdelve veszített 21-5-re. 

 

 

– Abból a szempontból nem volt ideális a felállásunk, hogy mindössze négy felnőtt játékosra számíthattam, de ez lehetőséget adott rengeteg fiatalnak, akik jól szerepeltek. Még ha az eredmény nem is ezt mutatja, jól teljesítettek és büszke voltam rájuk – mesélte lapunknak Kiss Csaba, a szegediek trénere. 

 

 

Hangsúlyozta, napról napra javul a helyzet a csapat összetételét illetően, úgyhogy ha nem is a legütőképesebb, de jóval erősebb játékoskeretre számíthat Szentesen valószínűleg, mint Szolnokon. 

 

A játékos-pályafutásával nyáron felhagyott szakember országos rangadóként jellemezte a holnapi meccset. 

 

 

– Ez egy olyan kitüntetett rangadó, amelyet az egész ország vízilabda-társadalma figyelemmel követ. Helyezéstől és összeállítástól függetlenül mindig derbi, nem lehet kifogásokat keresni, hogy miért nem megy, ez az év egyik legfontosabb találkozója. Ezt a játékosaink is egyre inkább átérzik. Bízom benne, hogy három ponttal térhetünk haza Szegedre – fogadkozott Kiss Csaba. 

 

Újabb hazai meccs

48 órával a BVSC elleni hazai mérkőzést követően a Szeged SZTE ismét bajnokin ugrik medencébe. A női vízilabda OB I. 10. fordulójában a szentesi születésű Dömsödi Dalmával felálló és listavezető Ferencváros érkezik ma 12.30-ra a Tiszavirág Sportuszodába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában