Helyi sport

2022.01.22. 15:17

Gyulán rendezik a selejtezőtornát

A gyulai Grosics Akadémia és a városi stadion műfüves pályáin rendezik meg hétvégén a megyei amatőrválogatottak régiós selejtezőjét. A Csongrád-Csanád megyei csapat a megyeegy listavezetőjére épül, edzője pedig Paksi Péter lesz.

Munkatársunktól

Pócs Dániel ismét tagja a megyei válogatottnak, amely Gyulán száll harcba a továbbjutásért. Archív fotó: Daru Andrea

2019 decemberében rendezték meg utoljára a megyei amatőrválogatottak selejtezőjét: akkor a Csongrád-Csanád megyei csapat továbbjutása kevésen múlott, egy ponttal lemaradva Bács-Kiskun megye mögött a második helyen végzett.A szokásos ötös találkozik a hétvégén Gyulán, ahol a régió megyéinek csapatai csapnak össze. Csongrád-Csanád megye ellenfelei így Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun Szolnok és Pest megye legjobbjai lesznek. Az ötösből csak az első helyezett jut tovább az országos döntőbe, amelyet február 5–6-án Balaton­almádiban rendeznek. 

 

 

– A Csongrád-Csanád megyei csapat mindig a megyeegyet vezető csapatra épül, most is az SZVSE-t kértük meg ennek menedzselésére. Gyulán, a Grosics Akadémia műfüves pályáján lesznek a mérkőzések, az igazgatóság így hálás köszönetet mond a Grosics Akadémiának és a Szeged 2011-nek, hogy rendezőként segítették a torna lebonyolítását! – mondta a torna előtt Nógrádi Tibor, az MLSZ megyei igazgatója, hiszen a tornát Csongrád megye rendezi, Békés megyei helyszínnel. 

 

 

A megyei amatőrválogatott kerete, kapusok: Vígh Sándor (Mórahalom), Zékány Botond (SZVSE), Szabó Gergely (Deszk). Mezőnyjátékosok: Budai Bálint (Mórahalom), Fülöp Ádám, Kalapács Marcell, Ottlik Márk, Ottlik Máté (Kiskundorozsma), Deák Donát (Algyő), Frank Boldizsár (Szentesi Kinizsi), Bakó András, Csamangó Tibor, Káposzta Tamás, Kelemen Viktor, Kormányos Ko­­los, Lőrinc Árpád, Mészáros Zoltán, Pócs Dániel, Rádai Gergely, Taci Andi (mind SZVSE), Holcsik Bálint, Veszelka Milán (Szeged-Csanád GA II.). Vezetőedző: Paksi Péter. Edző: Fülöp Tibor. Kapusedző: Leindler Domonkos. Csapatvezető: Kelemen Balázs. 

 

 

A torna menetrendje, ma, 10 óra: Pest–Bács-Kiskun. 11.15: Békés–Jász-Nagykun-Szolnok. 12.30: Bács-Kiskun–Csongrád-Csanád. 13.45: Jász-Nagykun-Szolnok–Pest. 15.00 Csongrád-Csanád–Békés. Vasárnap, 9 óra: Bács-Kiskun–Jász-Nagykun-Szolnok. 10.15: Pest–Békés. 11.30: Jász-Nagykun-­Szolnok–Csongrád-Csanád. 12.45: Békés–Bács-Kiskun. 14 óra: Csongrád-Csanád–Pest. 

 

Gyakorolnak

Az NB II.-es Békéscsabával játszik ma 11 órától felkészülési mérkőzést a Makó FC, míg a Hódmezővásárhelyi FC 10 órától a Mezőtúrral játszik szintén hazai pályán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában