Nem sikerült túl jól az előző év az MVM Szeged VE-nek

2022.01.06. 17:46

Javulni kellene

Nem sikerült túl jól az előző év az MVM Szeged evezős szakosztályának, ám a szakemberek tudják, mit kell csinálni és merre kell elindulni.

M.J.

Rengeteg verseny, sok-sok érem, helyezés, a kép mégsem pozitív. Az MVM Szeged VE evezős szakosztályának szakemberei pontosan látják, mit kell tenni a még jobbért. 

– Szakmai szempontból az utóbbi időszak egyik leggyengébb éve volt 2021 – mondta Dani Zsolt vezetőedző. 

– Hullám­völgyben vagyunk, a folyamat negyedik, ötödik éve tart, és most az a feladat, és azon kell dolgoznunk, hogy ismét emelkedő pályára álljunk. Meghatároztuk azokat a célokat és területeket, amelyekre összpontosítani kell a pozitív irányú változások érdekében. Hogy ez mit jelent? A szakosztály alaputánpótlása egyelőre elég hiányos, ezen a területen kell tehát a legtöbbet dolgoznunk. Az edzőkollégámmal, Bük Viktóriával megcéloztuk a 2010-es évek eredményességét, szeretnénk visszatérni a magyar bajnokság dobogójára, de ehhez gyakorlatilag három éves szisztematikus, egymásra épülő munkára van szükség. Ez nemcsak helyi, hanem országos probléma is. 

A felsőbb korosztályokban van­­nak tartalékai a klubnak. 

– Hajdú Márton és Pálka Bá­­lint kettőse marad a serdülők között, nekik lehet jó az évük. Molnár Orsolya és Farsang Dor­ka feljebb lép az ifik közé, ahogy Kunstár Simon is, aki a legjobb hazai serdülő volt, így kemény történet lehet az övék. Király Miklós és Szabó Gábor az U23-ban dolgozik, de a korosztály vá­­logatottjainak menedzselésében van hiányérzetem a magyar szövetség részéről – nyilatkozta Dani Zsolt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában