Helyi sport

2022.01.17. 10:30

Jobban védekeztek

A listavezető és tartalékos OSC 9–5-re győzött a férfi vízilabda OB I. 15. fordulójában Szentesen. A hazaiak védekezésére nem lehetett panasz, de támadásban meggyűlt a bajuk az ember­előnyök kihasználásával. 

A Metalcom Szentes egyik legjobbja volt. Pellei Frank (a labdával) két gólt szerzett a listavezető OSC ellen. Fotó: Vidovics Ferenc

Az első és a második negyed is Kurca-parti találattal indult Pellei Frank révén, amelyekre mindkétszer gyors választ ad­tak a vendégek. Előbb 1–0-ról 1–3-ra lépett el az OSC, majd két gólváltás után 3–5 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben. 

 

Nagyjából hat percen át nem született találat a harmadik negyedben. A gólcsendet végül Varga Dániel tanítványai törték meg, akik ezzel komoly lépést tettek a győzelem felé. A vége 5–9 lett, a következő, tizenhatodik fordulóban Csongrád-Csanád megyei el Clásicót rendeznek Szentesen, ahova a Szegedi VE érkezik szombaton 18 órára. 

 

Pellei Csaba:– Reménykedtem a mérkőzés előtt, hogy egy-két fővel többen leszünk majd, de sajnos az OSC-hez hasonlóan mi is elég tartalékosan álltunk fel. Ennek ellenére egy ilyen szintű ellenféllel szemben a kilenc kapott gól még belefér, de az öt lőtt az nagyon kevés. Ennyivel nem lehet meccset nyerni. Az emberelőnyökkel meggyűlt a gondunk. 3–5-nél majdnem egy negyedig nem született gól egyik oldalon sem, ekkor ha tudtunk volna lőni egyet, akkor talán másképp alakulhatott volna a mérkőzés. Nekünk nem az OSC ellen kell nyerni, de a következő fordulóban a Szeged ellen itthon már győzelmi kényszerben ugrunk medencébe. Jobbulást kívánok az OSC tagjainak!  

 

 

 

Metalcom Szentes–OSC 5–9 (1–3, 2–2, 0–1, 2–3)

E.ON férfi vízilabda OB I., 15. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Tóth S., Pintér. 

Metalcom Szentes: Meixner – Kókai, Lajkó, Bozó, Chilkó, Garancsy 2, Pellei F. 2. Csere: Mátyók, Makán R., Hegedűs 1, Hornyák, Somogyi, Kürti-Szabó M. 

Vezetőedző: Pellei Csaba. 

OSC: Lévai – Sziládi 2, Manhercz K. 2, Várnai 1, Salamon 2, Csacsovszky E., Aranyi. Csere: Dala, Petik, Egressy, Burián, Bundschuh 2, Berényi. 

Vezetőedző: Varga Dániel. 

Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 9/3. 

Kipontozódott: Bundschuh. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában