Idegenben folytatják

2022.01.29. 13:40

Ma játszik a Szeged és a Szegvár tekecsapata is

A férfi tekecsapat szuperliga 11. fordulójában idegenben szerepel mindkét Csongrád-Csanád megyei alakulat: az éllovas Zengő Alföld Szegedi TE Szombathelyen a Nagymizdó, míg a Szegvár az Ajka vendége lesz ma.

M. J.

Ahogy várni lehetett, az éllovas Zengő Alföld Szegedi TE magabiztosan hozta a bajnokság 10. fordulójában a két pontot. A szuperliga tavaszi első mérkőzésén 7:1-re verte a középmezőnyhöz tartozó Győrt, bár azért több párharcban is ki-ki meccset játszottak a riválisok. Ám ezúttal a szegedieknek dőlt jobban a bábu, így alakult ki a kívülállónak simának tűnő győzelem. 

 

A 11. fordulóban is a Tisza- partiak lesznek a favoritok, hi­­szen az újonc Nagymizdó vendégei lesznek, amely csapat Szombathelyen játssza a mérkőzéseit. Ezt alátámasztja a két klub szegedi mérkőzése is, amelyen a hazaiak az újszegedi teke- és bowlingcentrumban 7:1-re nyertek úgy, hogy a két összesített csapateredmény között több mint 350 fa volt a különbség (3613:3258). 

 

Ám arra figyelnie kell a Zengő Alföldnek, hogy az ed­­dig megszerzett hat pontjukból kettőt otthon szereztek az Ajka és a Kaposvár ellen, és tudtak nyerni Szentgotthárdon is – ez azért kisebb bravúr. 

 

A másik Csongrád-Csanád megyei alakulat, a Szegvár könnyen megszerezhette volna a második győzelmét az előző fordulóban, ám hazai pályán nagy csatában 5:3-ra kikapott a Szentgotthárdtól. Most a közvetlen rivális Ajkához utaznak Mártonék, akik eddig csak a Nagymizdót tudták legyőzni az eddigi tíz mérkőzésen. Nagy szükség lenne a pontra, vagy a pontokra a szegváriaknak, hiszen egyelőre a tabella utolsó helyén szerénykednek azzal a bizonyos megszerzett két ponttal. De jó hír, hogy mindössze két pontra van a bennmaradást jelentő 8. pozíció, amelyen éppen az Ajka található. 

 

A Zengő Alföld Szeged TE és a Szegvár is ma 15 órától lép tehát pályára idegenben, a mérkőzések előtt egy órával az ifjúságiak játszanak bajnoki mérkőzést. 

 

A férfi tekecsapat-bajnokság állása 10 forduló után: 1. Zengő Alföld Szegedi TE 20, 2. Zalaegerszeg 18, 3. Répcelak 14, 4. Ferencváros 12 (szettarány: 50,5:29,5), 5. Szentgotthárd 12 (41:39), 6. Győr 8, 7. Nagymizdó 6, 8. Ajka 4 (26,5:53,5), 9. Kaposvár 4 (26:54), 10. Szegvár 2 ponttal. 

 

Címkék#sport#teke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában