A védekezésre kell figyelniük

2022.01.28. 08:17

Már elkezdték az edzésmunkát a felépült szegedi női vízilabdázók

A tizenegyedik forduló küzdelmeivel folytatódnak ezen a hétvégén a női vízilabda OB I. küzdelmei.

Munkatársunktól

Pap Mirtill az egyik leggólerősebb volt januárban. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A Szeged SZTE már ma este vízbe ugrik, Varga Tamás tanítványai 20 órától a tabella harmadik helyén álló Dunaújváros vendégei lesznek.Nem indult jól a 2022-es esz­tendő a szegedi női vízilabdázók számára. Begyűrűzött a koronavírus-járvány az öltözőbe, az idei három találkozón Varga Tamás jórészt utánpótláskorú játékosaira számíthatott csak leginkább. A tartalékos összeállításban a megyei rivális Szentest, a BVSC-t és a listavezető Ferencvárost sem tudták megszorongatni. 

– A betegeink már visszatértek, de még nem végeznek 100 százalékos edzésmunkát. Mentálisan és fizikálisan is megviselt bennünket az elmúlt időszak, hiszen megcsappant a létszámunk. Az utánpótlás-játékosaink szépen helytálltak – beszélt a Szeged SZTE nem éppen irigylésre méltó hónapjáról Pap Mirtill vízilabdázó. 

A bajnokság második fordulójában már Szegeden találkozott egyszer a Dunaújvárossal a Tisza-parti alakulat. Akkor egy sokáig kiélezett meccsen nyertek végül a vendégek 15–10-re. 

– Ősszel sikerült egy szoros mérkőzést játszanunk itthon a Dunaújvárossal. Most az lesz a feladatunk, hogy odafigyeljünk a védekezésünkre, ne kapjunk lefordulásgólokat, és ne engedjük őket könnyű találatokhoz jutni – fogadkozott Pap Mirtill, aki a januári mérkőzéseken az egyik legmegbízhatóbbb teljesítményt nyújtotta a foghíjas keretből. 

A Szeged nyolcadik a tabellán, hét pontot gyűjtött, akárcsak a hetedik III. kerület. A kilencedik Tatabánya három pontnál jár, míg a sereghajtó Győr pont nélküli, amely holnap éppen a Valdor Szentest fogadja. 

A női OB 11. fordulójának programja, ma 20 óra: Dunaújváros–Szeged. Szombat 18 óra: Győr–Valdor Szentes. 18.15: BVSC–III. ker. TVE. 18.30: UVSE–Tatabánya. 19 óra: FTC–Eger. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában