Vízilabda, Budapest

2022.01.14. 14:46

Még mindig sok hiányzója van a Szentesnek - Jó meccset játszottak

Munkatársunktól

Hazai szeptemberi sikere után idegenben már nem sikerült a Metalcom Szentesnek legyőznie a BVSC-t. A férfivízilabda OB I. 14. fordulójában 12–7-re nyert a budapesti csapat. 

 

Egy gólváltást követően 4–1-re lépett el a BVSC a Szentes ellen. A második negyedben viszont a Kurca-partiak kevesebb mint három perc alatt egyenlítettek (4–4), de a vezetést már átvenni nem tudták. A nagyszünetig a hazaiak visszaállították háromgólos előnyüket, amelyet egy gólszegény harmadik negyedben megtartottak. A negyedik elején 9–7-re jött fel a Metalcom, ennél közelebb viszont már nem zárkózott. 

 

Szombat 16 órára az OSC érkezhet Szentesre. Az újbudaiak szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzése a német Spandau ellen elmaradt a magyar csapatból kilenc játékos és egy edző pozitív koronavírustesztje miatt. A három pontot a Spandau kapta meg játék nélkül. 

 

Pellei Csaba: Sajnos ott folytattuk az új évben, ahol decemberben abbahagytuk. Bíztam benne, hogy idén már nem lesz annyi problémánk, mint tavaly, de ismét hiányzott több fontos játékosunk. Ennek ellenére jó mérkőzést játszottunk, a BVSC otthonában 9–7-ről indítani az utolsó hét percet dicséretes. Felálltunk háromgólos hátrányból, de a negyedik negyedre elfogytunk, és sima vereséget szenvedtünk. Összességében pozitívan értékelem a találkozót. Mélyen vagyunk, ezért kellenek az olyan találkozók, ahol egy ilyen komplett, erős csapat ellen jól játszunk. 

 

BVSC–Metalcom Szentes 12–7 (4–1, 4–4, 1–1, 3–1)

E.ON férfivízilabda OB I., 14. forduló. Budapest, Szőnyi úti uszoda. 

Vezette: Tóth I., Bereczki. 

BVSC: Györke – Csapó 3, Szabó II. B. 1, Ágh, Gyárfás 1, Pásztor 2, Mészáros M. 1. Csere: Tátrai 1, Mészáros Cs. 1, Batizi, Kovács P., Irmes, Nagy M. 2. 

Vezetőedző: Kemény Kristóf. 

Metalcom Szentes: Meixner – Mátyók, Lajkó 1, Bozó, Garancsy 1, Hornyák 1, Pellei F. 2. Csere: Kátai-Benedek, Makán R., Chilkó, Hegedűs, Somogyi 1, Kürti-Szabó M. 1. Vezetőedző: Pellei Csaba. 

Gól – emberelőnyből: 12/5, ill. 11/2. 

Ötméteresből: –, ill. 2/2. 

Kiállítva cserével: Makán R. 

Kipontozódott: Batizi, ill. Chilkó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában