Helyi sport

2022.01.20. 12:07

Motivációt adna

Az EL-CO Tech Tisza Tollas SE felnőtt- és utánpótláscsapataival is együtt edzett Magyarország első férfi tollaslabdázója, Krausz Gergely. A nemrég visszavonult játékos igyekszik átadni tudását.

V. P.

Krausz Gergely (középen) a szegedi fiatalokkal is edzett. Fotó:Frank Yvette

– Színvonalas edzésen vettem részt, és remélem, tudom segíteni a szegedieket. Sokáig megvoltam a mozgás nélkül, az olimpia után két-három hónapig nem is edzettem azon túl, hogy elmentem futni. Mostanában azonban észrevettem, hogy hiányzik, hiszen négy-öt órát mozogtam naponta, így próbálom visszaépíteni magam. Ez persze nem tollaslabdát jelent, hanem mindenféle más mozgást, például konditeremben – mondta lapunknak Krausz Gergely, aki tavaly döntött úgy, felhagy az élsporttal. 

 

 

A huszonháromszoros bajnok a hét elején Békéscsabára utazott, ahonnan Szegedre vezetett az útja. Mint kitért rá, reméli, ezáltal a sportág népszerűsítését segíteni tudja, és a közös edzésekkel motivációt tud adni a kluboknak, versenyzőknek. 

 

 

Krausz Gergely visszavonu­lása óta sem maradt feladat nél­­­kül: mérnökként dolgozik, emellett pedig a pécsi Multialarm SE-nél menedzseri pozíciót tölt be, és elnökségi tag a sportág hazai szövetségében is. 

 

 

– Nem bántam meg, hogy így döntöttem. Jelen pillanatban keresem az egyéni motivációt, a tollaslabdáért persze igyekszem tenni. Régen rengeteg utánpótlás-nevelő klub volt, ezeket kell visszaépítenünk országos szinten, amire remélem, tudunk támogatást kapni. Egy megfelelő rendszerrel ki lehetne építeni azt, hogy megbecsülést kapjanak ezek a klubok, majd az innen kikerülő játékosok egy centrumban folytathatnák, ahol felnőtt, nemzetközi céljai lehetnek – tette hozzá. 

 

 

A szegedi klubbal kapcsolatban (amely éppen a pécsieket győzte le a csapatbajnokságban) elmondta, a pár évvel ezelőtti helyzethez képest szépen felfejlődött a klub, amely remek háttérrel dolgozhat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában