Helyi sport

2022.01.19. 11:47

Olimpikontól tanulhattak a fiatalok

Az eddigi legsikeresebb magyar tollaslabdázóval edzett közösen Könczöl Ádám, az EL-CO Tech Tisza Tollas SE tehetsége. Krausz Gergely tegnap délután a szegedi klub utánpótlásával is tréningezett.

V. P.

Hasznos volt. Krausz Gergely (balról) és Könczöl Ádám közösen edzett tegnap Szegeden. Fotó: Frank Yvette

Az EL-CO Tech Tisza Tollas SE-hez látogatott a tegnapi nap folyamán Krausz Gergely, hazánk első férfi tollaslabdázó olimpikonja. A nemrég visszavonult, aktív karrierje alatt huszonháromszoros magyar bajnok játékos délelőtti edzőtársa Könczöl Ádám volt. A szegedi klub fiatalja a magyar ranglista jelenlegi vezetője, aki a 2024-es és a 2028-as olimpiai kvalifikációra készül, és hasznos tapasztalatokat szerezhetett a tokiói olimpiát is megjárt játékostól.– Nagyon szeretek Gergővel játszani, tisztelem azt, amit elért a pályafutása alatt. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy együtt edzhetek vele. 

 

 

A koronavírus miatt a felnőttversenyeket eltörölték, így két hónapig nem lesz felnőtt nemzetközi verseny, marad a magyar bajnokság, de nagyon soká lesz a következő felnőttverseny. Jó megtapasztalni azt a játéksebességet, amivel Gergő játszik, nekem ebben kell leginkább fejlődnöm – mondta lapunknak Könczöl Ádám, a szegedi klub versenyzője. 

 

 

A tehetséges játékos kitért rá, idei legfőbb célja, hogy egy felnőtt nemzetközi versenyen sikerüljön bejutni a főtáblára. Eddig egy mérkőzéseket tudott nyerni ezeken a tornákon, ám a főtábla eléréséhez három győzelemre van szükség – ennek elérésében sokat segíthet az eddigi legsikeresebb magyar játékos azzal, hogy közös edzésekkel segíti Ádám felkészülését. A szegedi klub tehetségének távlati célja lehet a 2024-es vagy a 2028-as olimpiai szereplés: eddig ez csak tegnapi edzőpartnerének sikerült Magyarországon. 

 

 

 

Krausz Gergely (akivel la­punk holnapi számában interjút olvashatnak) a délelőtti fog­­lalkozást követően délután is ütőt ragadott a Kenyérgyári úti Squash Clubban. Előbb a szegedi klub utánpótlásával közösen edzett, majd beszállt a bajnoki címvédő felnőttcsapat tréningjébe is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában