Megkapta a tökéletes ajándékot

2022.01.28. 08:05

Születésnapjakor debütált a válogatottban a szentesi születésű Dömsödi Dalma

Tizenkilencedik születésnapjának előestéjén debütálhatott a felnőtt magyar női vízilabda-válogatottban a szentesi születésű Dömsödi Dalma. Nyáron a Ferencvárosba igazolt, ahol remekül érzi magát, és boldog, hogy az olimpiai bajnok Gerendás Györgytől tanulhat.

Becsei Dávid

A felnőttválogatottban is bemutatkozott Dömsödi Dalma 14 bajnoki gólnál tart a szezonban. Fotó: fradi.hu

A világliga első fordulójában a görögországi Patraszban ját­­szott a magyar női vízilabda-válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitány megfiatalított kerettel utazott el, a meccsen pedig debütálhatott a szentesi születésű Dömsödi Dalma is a felnőttek között, aki a nyáron igazolt a Hungerit-Szentesi VK-­ból az FTC-Telekomba.– A görögök nem voltak ott az olimpián, de a trieszti kvalifikációs torna utolsó találkozóján legyőzték Magyarországot. Erős csapat, amely edzőt váltott, így az ismeretlenbe érkeztünk picit. Viszont ők sem tudhatták, kik jönnek szembe, hiszen megfia­talított kerettel utaztunk ki, négyen ráadásul a debütálásunkra készültünk – magyarázta Dömsödi lapunknak, majd hozzátette, mindössze egyszer tudtak edzeni itthon, míg Patraszban kétszer egy órát. 

11–11-es rendes játékidő után a hazaiak 4–3-ra nyerték meg a büntetőpárbajt. A magyar csapat egy ponttal gazdagodott így. – Minden fiatal álma bemutatkozni a felnőttválogatottban. Nekem ez tökéletes születésnapi ajándék volt, hiszen a kedd esti meccs után szerdán ünnepeltem. Izgultam, de jól sikerült a debütálásom, felvettem a harcot a védőkkel, kiharcoltam hat kiállítást – emlékezett vissza a 19 éves tehetség. Hozzátette, azt azért sajnálja, hogy a csavart lövését védte a görög kapus, mert az szép első gól lehetett volna. Bíró Attila megdicsérte a fiatalokat, tetszett neki, hogy nem megszeppenve ugrottak medencébe. Dalmával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, „jól megjátszotta a zsugákat, ügyesen megtartotta a pozícióját, és nem hagyta magát elnyomni”. 

Ami a női OB I.-et illeti, re­mekel az FTC. Egyetlen ve­retlen csapatként a tabella listavezetője, Dömsödi pedig a ponttáblázat előkelő, tizenharmadik helyén áll. 

– Fradisták vagyunk, így mindig a győzelem a célunk. Bár a junior-vb miatt később csatlakoztam, gyorsan beillesz­kedtem a csapatba. Jól haladunk a célunk felé, keményen dolgozunk. Gyuri bácsi nagyon sokat segít: az ország egyik, ha nem a legjobb edzőjével, egy olimpiai bajnokkal fantasztikus együtt dolgozni. A korosztályos válogatottaknál pedig Benczur Mártontól és Varga Tamástól, a felnőtteknél Bíró Attilától tanulhatok rengeteget – beszélt arról, hogy mekkora motivációt jelent számára a mindennapokban, hogy ilyen nagy szaktekintélyek keze alatt pallérozódhat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában