Helyi sport

2022.01.20. 10:28

Új amerikai légiós a keretben

Egy légiósától elköszönt, viszont egy amerikai kosarassal már meg is állapodott a Naturtex-SZTE-Szedeák. A Tisza-partiak irányító posztra az amerikai Rashun Davist szerződtették.

Vajgely Pál

Davis (a labdával) kaposváriként játszott az A csoportban, most a Szedeákhoz igazol. Archív fotó: Lang Róbert/ MW

Fotó: Lang Róbert

Már nem tagja a Naturtex-­SZTE-Szedeák keretének Jesse Hunt. A nyáron érkezett ausztrál játékossal ugyanis szerződést bontott a klub. A 24 éves játékos nagyszerűen mutatkozott be a Szedeákban tétmérkőzésen, hiszen az észak-macedón TFT Szkopje elleni EuropeCup-mérkőzésen 16 pontos, 15 lepattanós dupla-duplát produkált. Ezt a teljesítményét később már nem tudta megismételni, a Sopron ellen volt egy jó mérkőzése (18 pont, 13 lepattanó), de ezt leszámítva nem akadt igazán kiugró meccse. 

 

Összesen 16 bajnokin lépett pályára szegedi színekben, ez­­alatt 6.3 pontot és 5.5 lepattanót átlagolt 21.4 perc alatt.Nem marad három légióssal a csapat, amelynek kerete egy amerikai légióssal lett teljes. Kedden este ugyanis már megérkezett a csapathoz Ra­­shun Davis. A 28 éves, 182 cm magas, egyes és kettes poszton bevethető kosaras legutóbb a bosnyák első osztályban, a Sloboda Tuzla csapatában játszott, amelynek színeiben nyolc meccsen lépett pályára, átlagban 31.9 percet töltött a parkettán, ami alatt 14.6 pontot, 3.4 gólpasszt és 3.4 lepattanót átlagolt. Davis korábban szerepelt már a magyar bajnokságban, hiszen a 2019–2020-as idényben a Ka­posvárban játszott. A koronavírus miatt félbeszakadt idényben 22 meccsen játszott, 31.4 perc alatt átlagban 16.5 pontot, 2.9 lepattanót és 4.8 gólpasszt átlagolt, a triplákat pedig 39%-kal dobta abban a szezonban. 

 

 

– Jó emlékeim vannak a magyar bajnokságról, amelyet egy remek bajnokságnak tartok. Új közegbe érkeztem, de izgatottan várom, hogy megismerhessem a csapattársaimat. Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a csapatot a célok elérésében, és bejussunk a legjobb nyolc közé –mondta a csapat közösségi oldalának Rashun Davis. 

 

 

Ezzel bizonyára változik a szegediek játéka, hiszen egy magasember helyére irányítót hozott a klub. Rashun Davis egyébként kétszer játszott már a szegediek ellen, Kaposvárott győztes csapat tagja volt 20 pontjával, Szegeden viszont vereséget szenvedett 2020 februárjában, amikor is 14 pontot dobott. 

 

Névjegy

Név: Rashun Davis 

Születési hely, idő: 1993. október 7., Charlotte 

Magasság: 182 cm. Súly: 84 kg 

Korábbi csapatai: Lubenec (Szlovákia), Rogaska Crystal (Szlovénia), Kaposvár, BC Sirok, Sloboda Tuzla (Bosznia-Hercegovina)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában