Helyi sport

2022.01.22. 22:55

Végig üldözte az Oroszlányt a Szedeák

Tizenötpontos hátrányból visszajött a Naturtex-SZTE-Szedeák, de végül kikapott az OSE vendégeként a szegedi csapat.

V.P.

Immáron Rashun Davis-szel a keretében lépett pályára az Oroszlány otthonában a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely jobban is kezdte a meccset ellenfelénél: 6–9 után azonban támadásban rengeteget hibázott a Szedeák, ennek köszönhetően egy 10–0-ás futást produkáltak a hazaiak, és fordítottak. Innentől végig az Oroszlánynál volt az előny, nyolc-kilenc pontról többször visszajött ugyan a Tisza-parti csapat, de az OSE extrán triplázott, és tartotta előnyét.

 

A nagyszünet után már támadásban jobban működött a szegedi játék, viszont az Oroszlány távoli dobóformája kitartott, tíz bedobott hármasnál jártak a hazaiak, de 15 pontos hátrányát sikerült csökkentenie a Szedeáknak az utolsó negyed vége előtt.

 

Kapaszkodtak tovább Kellerék, olyannyira, hogy egylabdás meccs lett belőle a hajrára. A kulcspillanatokban azonban nem sikerült egyenlíteni, az idő pedig a hazaiaknak dolgozott. 83–80-nál Davis hármasa jött le, a túloldalon viszont Mesicek bedobta kintről, ezzel pedig eldöntötte a meccset. Nem játszott jól a Szedeák, ám így is volt esélye arra, hogy idegenben nyerjen, így azonban a jobban triplázó Oroszlány hét ponttal győzött.

 

 

Oroszlány–Naturtex-SZTE-Szedeák 90–83 (19–12, 24–23, 26–25, 21–23)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 19. forduló. Oroszlány, 800 néző. Vezette: Benczur, dr. Mészáros, Makrai.

Oroszlány: IHRING 20/12, MESICEK 26/3, Carev 5/3, Burns 11/3, Molnár. Cserék: Tóth 3/3, Ruják 9/9, Parrish 16/6, Garamvölgyi. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 32/12, Cook 14/3, Szatmári 2, Bognár 7, ALSTON 16. Cserék: Davis 8, Kerpel-Fronius B., Keller 3/3, Filipovic 1. Vezetőedző: Simándi Árpád.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában