Helyi sport

2022.01.22. 13:04

Végre megjött a győzelem

Második felkészülési mérkőzésén a törökországi Belekben a Szeged-Csanád GA az orosz Premjer Ligában 12. Arszenal Tula ellen nyert 2–1-re, a Tisza-partiak gólját Germán és Pejovics szerezte.

Mádi József

A Krilja Szovetov Szamara el­leni vereség után (2–0) ismét egy orosz első osztályú csapattal játszott felkészülési mérkőzést a törökországi Belekben. Az Arszenal Tula a Premjer Liga 12. helyén áll jelenleg, még éppen nem kieső pozícióban. Az orosz alakulat a Szeged előtt az NB I.-es Kisvárdával ikszelt (2–2). A román, svéd, zambiai, grúz és szerb légiósokat felvonultató Tula az első félidőben uralta a mérkőzést, és a 27. percben Guljaev révén vezetést szerzett, amikor a középre kipattant labdát egy védő megpattintva juttatta a kapuba.A szegediek még a szünet előtt, a 40. percben egyenlítettek: a csapatkapitány Kosztadinov szabálytalankodott a 16-oson belül sárga lapot érően Gajdossal szemben, a másik csapatkapitány, Germán pedig biztosan értékesítette a büntetőt, 1–1. 

 

 

A szünetben az oroszok sort cseréltek, egyedül K. Kangwa maradt a kezdőből, míg a Szegednél apránként történtek a változtatások. 

 

 

A második játékrész már ki­­egyensúlyozottabb volt, így mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A csereként beállt Lestyán rögtön helyzetbe került, ám Levasov higgadtan fogta meg a labdát. A hajrá megint a Szegedé volt, azaz úgy néz ki, erőnléti gondok ezúttal sem lesznek. Az oroszok legveszélyesebb játékosa Kings Kangwa volt – a testvére, Evans már a lelátón ült –, minden orosz támadás tőle indult. 

A 89. percben szöglet után eldőlt a meccs: Pejovics fejelte a labdát a hálóba, 1–2. 

 

 

A csapat törökországi edzőtábora ezzel véget ért, a Szeged-Csanád GA ma hazautazik – az orosz ellenfél már tegnap így tett –, és hétfőtől már saját környezetében dolgozik a jövő vasárnapi bajnoki folytatást megelőzően. 

 

Arsenal Tula (orosz)–Szeged-Csanád GA 1–2 (1–1)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Belek, Kempinski hotel edzőpályája. 

Arszenal Tula: Kocsenkov – Szmolnyikov, Novoszelcev, Kosztadinov, Sztepanov –K. Kangwa, Csausics – Guljaev, E. Kangwa, Tkacsev – Markov. Játszott még: Levasov (kapus), Habibov, Kajnov, Beljajev, Björström, Pantelejev, Lucsenko, Pancsenko, Adzsojev, Krotov. Vezetőedző: Miodrag Bozsovics. 

Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Bitó – Kovács M., Farkas A. – Dobos Á., Horváth K., Gajdos – Germán. Játszott még: Rodics (kapus), Kővári, Lestyán, Gréczi, Kóródi, Debreceni Á., Simon Á., Tóth G., Lippai, Murár. Vezetőedző: Dragan Vukmir. 

Gólszerzők: Guljaev (27.), ill. Germán (40., –11-esből), Pejovics (89.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában