Nagyon közel álltak a továbbjutáshoz

2022.01.24. 06:43

Veretlenül zárta a selejtezőtornát Csongrád-Csanád megye válogatottja, de második lett

Másodikként zárta az amatőr válogatottak régiós selejtezőjét Csongrád-Csanád megye válogatottja. A csapat az utolsó meccs utolsó pillanatáig versenyben volt a továbbjutásért, ám végül Pest megye készülhet az országos döntőre.

V. P.

Akárcsak legutóbb, most is második helyen zárt Csongrád-Csanád megye csapata a regionális selejtezőben. Fotó: Kelemen Balázs

Gyulán találkozott öt megye amatőr válogatottja, hogy eldöntse, melyik csapat lehet ott a február 5–6-án, Balatonalmádiban esedékes országos döntőben és nyílik esélye az amatőr Európa-bajnokságra való kvalifikációra.Csongrád-Csanád megye csapata főképp az SZVSE-re épült, a válogatottat pedig a Vasutasok mestere, Paksi Péter irányította. A kétnapos torna szombati négy mérkőzéséből három is döntetlennel zárult, Pest megye került előnybe, miután a nap egyetlen győzelmét aratta Jász-Nagykun-Szolnok ellen. A vasárnapot úgy várhatta a csongrádi csapat, hogy a továbbjutáshoz mindkét hátralévő meccsét meg kellett nyernie. 

Ehhez az első lépést meg is tette a csapat, miután magabiztosan múlta felül Jász-Nagykun-Szolnok megyét, többek között Ottlik Márk látványos, ollózós góljával szerzett három pontot. A torna zárómeccsén így jöhetett a továbbjutásról szóló, döntőnek beillő mérkőzés, amelyen Csongrád-Csanádnak mindenképp nyernie kellett, Pestnek már a döntetlen is elég volt a tornagyőzelemhez és a továbbjutáshoz. 

Potyagóllal került hátrányba megyénk csapata, miután egy beadást Zékány nem tudott kiütni, Horváth pedig a lecsorgó labdát közelről befejelte. 

Hiába nyomtak és domináltak Kormányos Kolosék, az egyenlítés csak a hajrában jött össze Frank Boldizsárnak köszönhetően. A végén még két büntetőgyanús helyzetben is néma maradt a bírói síp, hiába tarolt a pestiek kapusa, majd némileg feszült hangulatban ért véget a meccs, de a döntetlen azt jelentette: hiába zárta veretlenül a hétvégét a Csongrád-Csanád megyei csapat, az országos döntőbe Pest megye jutott be. 

Csongrád-Csanád megye eredményei: Bács-Kiskun–Csongrád-Csanád 0–0. Csongrád-Csanád–Békés 2–2, csongrádi gól: Taci (2, az egyiket 11-esből). Jász-Nagykun-Szolnok–Csongrád 0–3, csongrádi gól: Kalapács, Kormányos, Ottlik Márk. Csongrád-Csanád–Pest 1–1, csongrádi gól: Frank. 

A torna végeredménye: 

1.  Pest megye 8 pont, 

2. Csongrád-Csanád megye 6 pont, 

3. Bács-Kiskun megye 5 pont, 

4. Jász-Nagykun-Szolnok megye 4 pont, 

5. Békés megye 2 pont. 

Paksi Péter: – Úgy érzem, elvették tőlünk a továbbjutás lehetőségét. Játékban felülmúltuk Pest megyét. Élmény volt ezekkel a játékosokkal együtt dolgozni, és bebizonyították, hogy remek fizikai állapotban vannak. Nem a legszerencsésebb időpontban rendezték a tornát, hiszen a felkészülés közepén vagyunk, többen edzőmeccs nélkül érkeztek ide, de senki sem sérült meg, és mindenki jól bírta az egyébként magas iramú játékot. Sajnálom, hogy nem jutottunk tovább, de büszke lehetek a csapatra! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában