Kölcsönös megállapodást kötöttek

2022.02.08. 17:11

A DVTK Jegesmedvékkel dolgozik közösen a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata

Újabb lépcsőfokot tett meg a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű férfi jégkorongcsapata: a szoros szakmai együttműködésnek köszönhetően a szegedi klub célja, hogy pár éven belül Erste Ligás csapat legyen Szegeden.

Vajgely Pál

Újabb lépcsőfokot tett meg a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű férfi jégkorongcsapata. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Kedden írták alá a papírokat, így hivatalossá vált hazánk egyik legeredményesebb csapata, a DVTK Jegesmedvék és a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának megállapodása. Ennek értelmében a két egyesület között kétirányú játékosmozgás alakulhat ki: a szegedi utánpótlás legügyesebb tagjai bekerülhetnek az akadémiai rendszerbe a DVTK-nál, míg a miskolciak esetében azok a sportolók, akik nem férnek be az ismét a nívós szlovák ligába vágyó együttes keretébe, Szegeden szerezhetnek tapasztalatot. 

Pápai Miklós, a szegediek szakosztály-igazgatója elmondta, Magyarországon négy akadémia létesült a sportágban, ezek közül egyik a DVTK. 

– Az az út, ami mi elkezdtünk, hogy kineveljünk egy csapatot, nem működik, mert a legjobbjaink elmennek, tavaly heten igazoltak el tőlünk az akadémiákhoz. Mi a miskolci jégkorongban hiszünk, Egri Istvánt régóta ismerem. Három-négy éven belül szeretnénk egy Erste Ligás csapatot összehozni Szegeden – fejtette ki Pápai Miklós. 

Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke kitért rá, az egész keleti országrészben szeretnék összefogni a szakmai munkát, ennek egy fontos állomása a szegedi klub.

Újabb lépcsőfokot tett meg a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű férfi jégkorongcsapata. Fotó: Karnok Csaba

Forrás: Karnok Csaba

– Ez egy olyan együttműködés, amelyen mindkét fél nyerhet. A szegedi jégkorong jó játékosokhoz juthat, a régió feltörekvő játékosait pedig olyan körülmények között tudjuk elhelyezni Miskolcon, amely a fejlődésüket szolgálhatja a jövőben – nyilatkozta a miskolci klub elnöke.

Mayer Péter, a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia szakmai igazgatója megjegyezte, ő nem hisz abban a formában, hogy elrabolják a tehetségeket, ezért is tartja örvendetesnek, hogy közösen találhatják meg a legjobb megoldást a tehetségek sorsát illetően. Megjegyezte, nem szerettek volna akárkivel megállapodást kötni, azonban hozzájuk legközelebb a szegedi klub állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában