Férfi párosban Kereszti Zoltán országos bajnoki címet szerzett

2022.02.18. 09:52

Három érmet nyertek a szegedi tollaslabdázók

Bár tartalékos kerettel állt fel a Pécsett megrendezett országos bajnokságon az EL-CO Tech Tisza Tollas SE, így is három éremmel térhetett haza Baranyából, a férfi párosok versenyében ráadásul aranyérmet szerzett.

Munkatársunktól

Több éremesélyes sportolója hiányában vett részt a tollaslabdázók országos bajnokságán a szegedi EL-CO Tech Tisza Tollas SE: a pécsi eseményen Könczöl Ádám és Piliszky András betegség, Bozsogi Mira sérülés, Sárosi Laura más irányú elfoglaltság miatt hiányzott.Ennek ellenére is eredményes volt a szegedi klub, hiszen három éremmel zárta a legrangosabb hazai megmérettetést: a férfi párosoknál Kereszti Zoltán a debreceni Mester József oldalán állhatott a dobogó legfelső fokára, míg Pápai Bálint egyéniben, a Pápai Bálint, Pá­­pai Balázs duó férfi párosban nyert bronzérmet. 

– Eredetileg klubtársammal, Könczöl Ádámmal indultam volna, ám sajnos megbetegedett, így az utolsó pillanatban váltanom kellett. Mester Józseffel 2020-ban már szereztünk bajnoki címet, így az ob előtt felkerestem, hogy induljunk ismét együtt. A sorsolás pillanatában látszott, hogy a legjobb négy közé bekerülhetünk, végül pedig mind a négy meccsünket megnyertük, így ismét bajnokok lettünk. Ennél csak akkor lett volna teljesebb a történet, ha a Pápai testvérek duója is bekerül a fináléba, akkor háromnegyed részben szegedi házidöntőt játszhattunk volna – értékelt Kereszti Zoltán. 

A szegedi származású, a fő­­városban élő sportolónak ez volt a negyedik aranya: 2020-ban férfi párosban és a szegedi csapat tagjaként, majd 2021-ben ismét a csapatbajnokságban állhatott a dobogó tetejére. Első bajnoki címét 32 évesen szerezte, azaz mondhatjuk, hogy későn érő típus. 

– Inkább azt mondanám, hogy kitartó vagyok. 2006 óta indulok az országos bajnokságokon, mindig hittem benne, hogy egyszer nekem is kijön a lépés. A következő esélyem újra a csapatbajnokságban lesz, nem titok, hogy szeretnénk ismét címet védeni – meglátjuk, hogyan alakul – tette hozzá Kereszti Zoltán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában