Nagyot küzdöttek

2022.02.01. 10:00

Kétszettes hátrányból még visszajött az SZRSE

A Vidux-Szegedi RSE férfi NB I.-es csapata kétszettes hátrányból még egyenlített, végül viszont 3:2-re kikapott a székesfehérvári MÁV-Előre SC-Foxconn elleni hazai rangadón. Az összes szett szoros volt, óriási csatát vívtak az extraligába jutásra hajtó felek.

Munkatársunktól

Forrás: Kocsis Alíz

Nagy meccset játszott a férfi röplabda NB I. két élcsapata, a Szegedi RSE és a székesfehérvári éllovas, a MÁV-Előre SC-Foxconn. Az első két szett alapján úgy tűnt, ahogy otthon, úgy idegenben is simán nyer a vendégcsapat, amely ezeket a játékrészeket egyaránt 25:22-re hozta. Ám ekkor valami történt a szegediekkel, hiszen a következő két szettben utolérték ellenfelüket: 27:25-re és 25:21-re hozták ezeket a játékrészeket. 

Következett a mindent el­döntő ötödik szett, amelyben egy rossz széria elég volt ahhoz, hogy végül a székesfehérvári alakulat szerezze meg a győzelmet, de az SZRSE így is értékes pontot szerzett az erős rivális ellen. 

Vidux-Szegedi RSE–MÁV-Előre SC-Foxconn 2:3 (–22, –22, 25, 21, –12) 

Férfi röplabda NB I, Liga alapszakasz, 9. forduló. Szeged, Lila iskola, 65 néző. Vezette: Szarka, Szél. 

Vidux-Szegedi RSE: Bodnár L., Nacsa G., Honti Sz., Kiss G., Pozzobon, Csányi D. Csere: Borsi L. (liberó), Fülöp N. Inhoff A., Sarnyai Á., Demcsák B. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet. Másodedző: Hulmann Zsolt. 

Fésüs Erzsébet: – A harmadik szettben érezték úgy végre a játékosok, hogy van keresnivalójuk ezen a meccsen. Ekkor igazi győztes hozzáállást mutattak, és bár a siker nem jött össze, a srácok teljesítménye miatt rendkívül értékes ez a meccs. Itt mutatta meg a csapat az igazi arcát, na­gyon tetszett ez a harcias mentalitás. A kezdő feladónk, Tomas Dileo helyettesítését nagyon profin oldotta meg Bodnár Lajos. Az ötödik szettben sajnos egymás után volt pár ki nem kényszerített hibánk, amelyek döntőnek bizonyultak, pedig nyerhettünk volna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában