Helyi sport

2022.02.21. 12:34

Legyőzték az erős Pécset az otthonában

Három negyeden át szoros csatát hozott a Szegedi VE pécsi vendégjátéka, végül Kiss Csaba tanítványai magabiztos, 10–6-os sikert arattak a férfi vízilabda OB I. 21. fordulójában. Ezzel már 27 pontjuk van a szegedieknek, amellyel megerősítették a felsőházi rájátszást érő hetedik helyüket.

Munkatársunktól

Három gól, 5,1 pont. Kiváló szezont fut Sánta Dániel (a labdával), ismét a mezőny egyik legjobbja volt. Archív Fotó: Frank Yvette

Teljes csapattal vehette fel a küzdelmet a rangadón a Szegedi VE férfi-vízilabdacsapata. Kiss Csaba együttese a Pécs otthonában szállt harcba a bajno­­ki pontokért. Fontos meccs volt ez, hiszen a kék-feketék a hetedik helyet foglalták el, míg a mecsekaljaiak a nyolcadik pozícióban voltak a találkozó előtt.Az egykori szegedi Lihotzky Donát révén a PVSK szerzett vezetést, 1–0. Ekkor senki sem gondolta, hogy először és utoljára vezettek a hazai­ak. A kapitány Sánta Dániel emberelőnyből egyenlített, majd Bóbis Botond értékesítette az ötméterest, fordult a kocka, máris az SZVE-nél volt az előny. A Pécs még egyenlített. Ezután hasonló volt a koreográfia, a Szeged vezetést szerzett, a Baranya megyei alakulat pedig egalizált. Ez egészen a harmadik negyedik tartott, ekkor 5–5-nél Boros Tamás, Hajdu Attila és Tóth Gyula is eredményes volt, így sikerült 8–5-re meglépniük a Tisza-partiaknak, és ez kellő önbizalmat és lendületet adott nekik. A hátralévő időben már nem volt kérdés, hogy ki nyeri a meccset, a Pécs még szerzett egy gólt, erre viszont kettővel válaszolt a Szeged, így a végén magabiztosan, 10–6-ra nyerte a rangadót, fontos győzelmet aratva a bajnokságban. 

 

A 22. fordulóban szombaton 13 órától az UVSE vendége lesz a Szegedi VE a férfi OB I.-ben. 

 

További eredmények: UVSE–Ferencváros 7–12, Eger–OSC 7–17, Szolnok–Vasas 9–8, Miskolc–Debrecen 15–12, Honvéd–BVSC 10–10. 

Kiss Csaba: – Nagyon fontos győzelmet arattunk Pécsett. Úgy készültünk, hogy kemény harc lesz, és az is lett. Egy olyan csapatot sikerült legyőznünk, amely otthon nagyon erős. Elöl, hátul kihoztuk magunkból azt, ami győzelemre vezetett bennünket. Rengeteget blokkoltunk, támadásban pedig kiváló volt az emberelőnyös helyzet kihasználása, ebben tudtunk az ellenfelünk fölé emelkedni. Fontos három pontot gyűjtöttünk be, komoly céljaink vannak, készülünk a következő feladatra, mert szeretnénk győzelemmel zárni a februárt. 

 

Pécs–Szegedi VE 6–10 (2–2, 2–3, 2–3, 0–2)

E.ON férfi vízilabda OB I., 21. forduló. Pécs, 100 néző. Vezette: Tóth I., Kollár. 

PVSK: Józsa (5 védés) – Kolozsi 1, Csorba 1, Gaszt 2, Kókai, Reisz, Oltean 1. 

Csere: Aranyi, Keresztúri, Csacsovszky A., Kőszegi, Némethy, Lihotzky 1, Gelencsér. Vezetőedző: Török Viktor. 

Szegedi VE: Gyapjas B. (8 védés) – Sánta 3, Kardos, Bóbis 1, Horváth Zs. 1, Kürti 1, Lakatos 1. Csere: Tóth Gy. 1, Mekkel, Baj, Boros 1, Hajdu 1, Vékony. 

Vezetőedző: Kiss Csaba. 

Gól – emberelőnyből: 16/5, ill. 13/7. Ötméteresből: –, ill. 1/1. 

Kiállítva cserével: Józsa. 

Kipontozódott: Reisz, ill. Mekkel, Vékony. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában