Átvette a történelmi bronzérmet Liu Shaoang

2022.02.09. 12:14

Ma újra jégre lépnek

Liu Shaoang az első magyar egyéni érmes. Fotó: Árvai Károly/MW

 Kedden egyetlen magyar sportoló volt érdekelt a téli olimpián: a férfi sífutók sprintversenyének se­lejtezőjében a 72. helyen végzett Kónya Ádám, aki így nem jutott tovább a negyeddöntőbe. 

 

 

– Sajnos a decemberi formámat még nem tudtam visszaszerezni teljesen. A januári koronavírus-betegség miatt kimaradt a magaslati edzőtábor, és még nem értem utol magam – nyilatkozta az MTI-nek a magyar sífutó. – Ugyan napról napra javul a formám, és a mai verseny első részében dinamikus volt a lábam, de amikor hosszú emelkedő tetejére érkeztem, éreztem, hogy nem megy úgy, ahogy szokott. Nagyszerű lett volna a legjobbtól 20 másodpercen belül célba érni, sajnos ez nem sikerült – mondta Kónya Ádám, aki 15 kilométeren (klasszikus) és 50 kilométeren (szabad stílus) is szerepel még a pekingi játékokon. 

 

 

Ma ismét a rövidpályás gyors­korcsolyázóké lesz a főszerep. A női 1000 méter selejtezőjében Kónya Zsófia és Jászapáti Petra is indul, a két szegedi lány közül Kónya a harmadik, Jászapáti pedig az utolsó, nyolcadik futamban áll majd rajthoz, a selejtezők magyar idő szerint 12.44-kor kezdődnek. A férfiaknál 1500 méteren selejteznek, legköroábban Liu Shaolin Sándor versenyez majd, aki az első futamban indul, magyar idő szerint délben. 

 

 

Liu Shaoang átvette az első magyar egyéni érmet a téli olimpián, miután hétfőn 1000 méteren harmadikként ért célba. A versenybizottság döntött a magyar óvásról is, amelyet Liu Shaolin Sándor kizárása miatt nyújtottak be, ám ezt elutasították, így érvényben maradt a keddi döntés: Liu Shaolin hiába nyerte meg a futamot, a versenybírók szabálytalannak látták, és utolsó helyre rangsorolták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában