Sorsdöntő verseny

2022.02.26. 08:52

Márton Anita Nyíregyházán lép dobókörbe

A hétvégén rendezik meg a fedettpályás magyar bajnokságot, amelynek a nemrég átadott nyíregyházi atlétikai centrum ad otthont. A tizenkilenc atlétából, akik ott voltak a tokiói nyári olimpián, tízen is ott lesznek Nyíregyházán.

Munkatársunktól

Budapest 20210824 Atlétika 2021 Magyar Nagydíj World Athletics Continental Tour Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Márton Anita

 Tizenötödik magyar bajnoki címét szerezheti meg Márton Anita: a szegedi sportoló ed­­dig megszerzett 14 elsősége is rekordnak számít a női súlylökők között, most pedig először vesz részt fedett ob-n édesanyaként. A békéscsabai színekben versenyző szegedi olimpiai bronzérmes korábban elmondta, a Nyíregyházán elért eredményétől teszi függővé, elindul-e a belgrádi világbajnokságon. Idén eddig 17.18 méterig jutott, a vb-t pedig március 18. és 20. között rendezik meg. A súlylökőszámot ma 15.30-tól rendezik meg a fedettpályás ob-n. 

 

Az SZVSE atlétái közül a férfi súlylökők között ott lesz Fischer Márk, 5000 méteres gyaloglásban indul Papp Ferenc, míg a női súlylökők között a klub három versenyzője, Beregszászi Renáta, Péter-Szabó Sára és Veiland Violetta is ott lesz a mezőnyben. Az eseményre a belépés ingyenes, ám védettségi igazolványhoz kötött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában