Helyi sport

2022.02.25. 11:20

Más lesz, mint az eddigiek

A labdarúgó NB II.-ben a 25. forduló következik: a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vasárnap 17 órától a Szent Gellért Fórumban a Haladás együttesét fogadja.

Mádi József

20210829 Szombathely Merkantil Bank Liga NB II. SZOMBATHELYI HALADÁS - SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA labdarúgó mérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #76 KISS BENCE ANDRÁS, #6 PEJOVIC DANILO

Fotó: Unger Tamás

A három alsóházbeli (Budafok, III. Kerület, Tiszakécske) és a középmezőnyhöz tartozó (Dorog) rivális után rangadó vár a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesére a labdarúgó NB II. 25. fordulójában. 

 

A Tisza-parti alakulat vasárnap 17 órától a Szent Gellért Fórumban a szombathelyi Haladás ellen lép pályára.A két csapat közül a szegediek a harmadik helyen állnak a tabellán, míg a Haladás ötödik, köztük négy pont a különbség. Ezért is mondhatjuk, hogy rangadó következik. 

 

A Szeged egymás után három sikert aratott, a vasiak viszont egymást követő három mérkőzésen nem tudtak nyerni. Ám az utóbbi tény ne tévesszen meg senkit, a Haladás igenis jó csapat, amely ugyan hullámvölgyben van, de egyszer elindul felfelé – reméljük, nem Szegeden. 

 

És mivel a fordulóban rendeznek egy másik rangadót, amelyen a Kecskemét a Vasast fogadja, így ha a Szeged és a Kecskemét is nyer, a Tisza-partiak felkapaszkodhatnak a dobogó második fokára, a feljutó helyek egyikére. 

 

Egyelőre még a meccs előtt vagyunk, így tovább ne is gondolkodjunk, fókuszáljunk inkább a következő találkozóra. A Tiszakécskén aratott egyértelmű és látványos siker (4–0) után kezdte meg a munkát a szegedi alakulat. 

 

– Minden a legnagyobb rendben van a csapat körül. A négy meccsen szerzett tíz pont nagyon jó, de azt is tudjuk, hogy egészen más találkozó következik, mint az eddigiek. Kiváló ellenfél érkezik hozzánk, amelynek ugyan nem jól alakult az utóbbi néhány fordulóban a sorsa, de stabil, remek csapat a Haladás. Éppen ezért mondom, hogy nehéz mérkőzés lesz – mondta Dragan Vukmir, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője, akinek a Haladás elleni mérkőzés lesz a második, amelyen az eltiltását tölti. 

 

Tudomásunk szerint azt jelenti, hogy a mérkőzés előtt 45 perccel el kell hagynia az öltözőt, a szünetben és a meccs után 30 percig sem találkozhat a csapattal. 

 

A Szeged-Csanád GA keretéből a fiatal védő, Debreceni Ákos (18) a héten az U19-es válogatottal Spanyolországban járt, ahol Dánia ellen játszott felkészülési mérkőzést Tímár Krisztián Szegeden is látott korosztályos válogatottja. 

 

A jó erőkből álló dánok 2–0-ra vezettek, ám az U19-es Európa-bajnokság elitkörére készülő magyar csapat fordított, és 3–2-re nyert. Debreceni végigjátszotta a mérkőzést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában