Nem csüggednek a Pitvarosi floorballosok

2022.02.09. 11:24

Megint nekifutnak

Mindkét korcsoportban nyolcadik helyen végzett a diák­olimpiai döntőben a pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola csapata. A településen tovább dolgoznak azon, hogy eredményesek legyenek.

V. P.

A diákolimpiai döntőben részt vevő pitvarosiak.  Fotó: Frank Yvette

A II-es és a III-as korcsoport is bejutott az országos diákolimpiai döntőbe a pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskolát képviselve. Az iskola 115 fős diáklétszámából húszan is űzik a sportágat. A kis település számára ez újabb nagy siker volt, előbbi csapat az utolsó csoportmeccsén 2–2-nél időn túli büntetőt kapott, ám ez kimaradt, ha bemegy, az ötödik helyért játszhattak, így maradt a hetedik helyért való mérkőzés, amit büntetőkkel elveszítettek. A III-as korcsoportosok szintén a nyolcadik helyen végeztek az országos döntőben. 

 

 

– Nagyon sok olyan település volt, ahol jégkorongoznak a gyerekek, vagy pedig floorballcsapatot tartanak fent. Nincs miért szégyenkeznünk, mi mindkét korcsoportban a legfiatalabb csapat voltunk. Jövőre ugyanez a csapat tud indulni a III.-as korcsoportban, ők két nagyon éles meccset játszottak, a végső győztestől 4–3-ra kaptunk ki. A kisebbeknél négyen maradnak együtt a következő évre. Kicsit szomorúak vagyunk, de ez csak egy állomás volt, bízom benne, hogy jövőre nagyobb sikereket érünk el. A gyerekeknek is igyekeztem azt hangsúlyozni, hogy az ország nyolcadik legjobb csapata a miénk – mondta Moravszki Gábor, a csapat ed­­zője, aki kitért rá: nagy megtiszteltetés is érte, hiszen ő volt a versenybizottság elnökhelyettese az algyői eseményen, és mérkőzéseket is vezethetett a háromnapos torna első napján, valamint a pitvarosi iskola diákjai mondhatták az olimpiai esküt a résztvevőknek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában