Olimpia, Peking

2022.02.02. 09:20

Rajt a téli olimpián

M.J.

A curling vegyes csapatok első csoportmérkőzéseivel, illetve a szánkósok edzéseivel nem hivatalosan ma megkezdődik a 24. téli olimpiai játékok a kínai fővárosban, Pekingben, amely a 2008-as 29. nyári esemény után másodszor lesz olimpiai házigazda. Az egyáltalán nem jó hír, hogy az elmúlt napokban rengeteg akkreditált személy adott pozitív koronavírus-tesztet, így például a címvédő svéd női curling-válogatott egyik legjobbja, Sofia Mabergs is. 

Ami biztos, az esemény pénteki megnyitóját a szervezők lerövidítették százpercesre a hideg időjárásra és a koronavírus-járványra tekintettel, és a mintegy háromezer szereplő 95 százalékát tizenévesek teszik ki. 

A pekingi téli olimpia hivatalosan pénteken kezdődik, a rövidpályás gyorskorcsolyázók versenye rögtön másnap rajtol, amikor vegyes váltóban már érmeket osztanak, illetve a női 500 méter és a férfi 1000 méter selejtezőjét is megrendezik. 

Előbbiben a két szegedi, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia, utóbbiban pedig Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, valamint Krueger John-Henry a nevezett. Az adminisztrációs feladatok elvégzése után ma megérkezhet Pekingbe a pozitív koronavírus-eredményt produkált Liu Shaoang is, így teljes lehet, és végre együtt készülhet a magyar keret. 

A rövidpályás gyorskorcsolya az egyetlen magyar éremesélyes sportág a téli olimpián. 

A magyar szövetség 10–15 olimpiai pont megszerzését reméli. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában